Recept: Heldergroene erwtensoep met broodkorstjes

Een kopje heerlijk dampende soep en wat broodkorstjes. Meer heb je niet nodig om de lange wintermaanden op een gezonde manier door te komen.

Bereiding

voor 4 personen

  1. Laat de diepvrieserwtjes ontdooien.
  2. Schil de knolselderij en snij hem in blokjes, was de wortel en de selderij en snij in kleine stukjes. 
  3. Breng de knolselderij, wortel en selderij met 1,4 l kippenbouillon in een pot aan de kook en laat 20 minuten doorkoken op een laag vuur. Mix fijn. 
  4. Doe de ontdooide erwtjes in de blender, voeg 100 ml kippenbouillon toe en mix glad.
  5. Voeg toe aan de soep en laat even doorwarmen, maar niet meer doorkoken, zo blijft je soep helder groen. 
  6. Breng op smaak met peper. 
  7. Rooster de sneetjes brood en snij ze in kleine vierkantjes. 
  8. Schep de soep in een diep bord en werk af met de peterselie en de broodkorstjes.