Recept: Marokkaanse energiereep met dadels

Het liefst van al grijp je bij een knorrende maag niet naar de inhoud van de snoepautomaat, maar naar een gezonde snack. De Marokkaanse energiereep met dadels is in ieder geval het perfecte tussendoortje.

Bereiding

  1. Maal de dadels met de staafmixer fijn tot een kleverige massa. Voeg eventueel wat water toe.
  2. Voeg de noten toe en maal nog enkele seconden.
  3. Voeg de andere ingrediënten toe en meng ze er met een vork door.
  4. Vorm er een rolletje van en snijd het rolletje in stukken (1 per persoon). Druk ze een beetje plat.
  5. Laat ze onafgedekt op een koele plaats minimaal 2 uur opstijven.

 

Tip

Maak zelf je energierepen, zo weet je precies wat er wel en niet in zit. Je kiest zelf welke ingrediënten je er aan toe voegt zoals volkorengraan, quinoa, noten, gedroogde veenbessen, enzovoort.

Let wel op met gedroogd fruit, want deze bevatten meer suikers dan vers fruit.

Bron: www.zekergezond.be