Recept: Prinsessenslaatje met walnoten en blauwschimmelkaasdressing

Kaas en noten. Het gaat samen als peper en zout, Suske en Wiske en yin en yang. Durf jij de blauwe schimmelkaas ook aan?

Bereiding

  1. Maak de boontjes schoon en halveer ze. Kook ze in vijf minuten beetgaar in een grote hoeveelheid (licht gezouten) water. Spoel ze onder koud water af en laat goed uitlekken.
  2. Was en droog de rucola. Was de lente-uitjes en snijd ze in ringetjes.
  3. Maak de dressing. Prak de kaas met een vork in een slakom en meng met de olie en het citroensap. Roer glad.
  4. Meng de boontjes, de rucola en de lente-uitjes met de dressing.
  5. Hak de helft van de noten fijn en roer ze onder de salade.
  6. Verdeel de salade over borden of kommetjes en strooi er de rest van de noten over.