Recept: vegetarische wok

Op zoek naar een eenvoudig en gezond eenpansgerecht? Scrol niet verder, want dit wokgerecht met prinsessenboontjes, gember en pastinaak brengt je in hogere culinaire sferen.

23/11/2022

Bereiding

  1. Was de boontjes en kook ze beetgaar.
  2. Was de sojascheuten en laat uitlekken.
  3. Pel de knoflook en de ui, en snipper fijn.
  4. Schil de gember en rasp fijn.
  5. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes.
  6. Schil de pastinaak en snij in stukjes.
  7. Klop de eieren los. Verhit een antiaanbakpan, bak een omelet van de eieren en snij de omelet in dunne reepjes. 
  8. Kook de basmatirijst gaar volgens de instructies op de verpakking. 
  9. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de ui tot hij glazig is. Voeg gember, kerriepoeder en knoflook toe, en laat even mee fruiten. 
  10. Voeg de pastinaak en paprika toe. Wok tot de groenten beetgaar zijn en voeg dan de sojascheuten, sojasaus, sherry, eierreepjes en boontjes toe. 
  11. Wok tot alles door en door warm is en controleer of het gerecht nog zout nodig heeft. 
  12. Serveer met de basmatirijst.