Healthy Habits: gezond snacken

Je leert in dit traject van 3 maanden alles over het maken van gezonde snackkeuzes.

27/11/2022

Roept de chocolade soms naar jou? Neem je ’s avonds standaard een zak chips bij je in de zetel? De verleidingen liggen overal op de loer. Healthy Habits Focus Gezond snacken geeft je advies en leert je technieken om gezondere keuzes te maken op vlak van snacken en snoepen. Je leert onder andere: 

 • waarom je drang hebt om te snacken en hoe je het patroon doorbreekt 
 • controle krijgen over snacken en snoepen
 • gezonde alternatieven die je gewoon in de winkel vindt 
 • hoe je kunt weerstaan aan ongezondere snacks 

 • Je hebt al vaker geprobeerd te diëten. Dat ging een periode goed, maar toen je stopte kwamen de kilo’s er weer bij. 
 • Je weet wat in principe gezond is, maar het lukt niet goed om dit toe te passen in je dagelijks leven. 
 • Over het algemeen leef je vrij gezond, maar je hebt een paar hardnekkige gewoontes waar het steeds mis gaat. 
 • Je weet vrij goed waarom het je niet afvalt, maar het lukt niet om op een blijvende manier te veranderen. 
 • Je hebt nood aan gerichte adviezen en begeleiding, maar hoeft geen groter, intensief traject. 

 • Dat je beter in je vel voelt en weer met een trots gevoel in de spiegel kunt kijken? 
 • Dat je op een positieve manier gezonder gaat leven, met zaken die écht haalbaar zijn in jouw leven? 
 • Dat je blijvend fitter en gezonder voelt in plaats van constant te balen over je hardnekkige gewoontes en gebrek aan energie? 
 • Dat aan je gezonde gewoontes werken je energie gééft in plaats van dat het je steeds weer kostbare tijd en wilskracht kost? 
 • Dat je eindelijk niet meer worstelt met tijdelijke voornemens en diëten en voor eens en voor altijd je gezonde doelen kan behalen?

In het kort:

 • 15-tal boeiende, beknopte video's met praktische adviezen en technieken om gezondere keuzes te maken op vlak van snacken en snoepen.  
 • Interactieve modules: inzichten in typische moeilijke situaties en valkuilen. 
 • Unieke motivatietool: ontdek je sterkste motivatiereden. 
 • Voedingsanalyse met duidelijke feedback op basis van jouw gewoontes op vlak van snacken (geschikt voor alle type snackers). 
 • 2 praktische supermarktgidsen: fotoalbums met gezonde productvoorbeelden van tussendoortjes en met inspiratie voor genietmomenten
 • Effectieve technieken om emo-eten aan te pakken met bijhorend sjabloon en concrete, herkenbare voorbeelden van anderen  
 • Mailing met inspirerende verhalen. Deze geeft aan wanneer er een nieuwe module voor jou beschikbaar is. 

Twijfel je nog?

Kom hier te weten welk traject het best bij je past

Zij gingen je voor

Paula T. - 4 sterren

'Ik heb zeker heel wat bijgeleerd en gebruik deze zaken ook effectief in mijn dagelijks leven. Dat is volgens mij de waarde van het traject, je leert de adviezen echt inbouwen.
Mijn probleemoplossende skills heb ik nu ook leren toepassen op mijn eigen snack-gewoontes. Niet gedacht dat ik er echt zo vlot vanaf ging raken.
Voordelen: ik ben afgevallen en slaap heel wat beter, zonder zware maag.'

Marketing manager, 36 jaar

Christine P. - 4 sterren

'Ik vind het zeker een goed programma. Het deed exact wat ik wou: de hardnekkige gewoonte van het snoepen ombuigen.
Het opstellen van nieuwe doelen in je dagelijks leven is zeker niet gemakkelijk en vaak begin je er met veel goede moed aan, maar zwakt dit wat af naarmate het vordert.
Door af en toe opvolging of een inspirterende reminder te hebben, krijg je terug de energie om hier terug wat enthousiaster mee aan de slag te gaan. Tot het vanzelf gaat.'

Beleidsmedewerker, 41 jaar

Wim L.. - 5 sterren

'Een moeilijk geval was ik. Zonder ik er erg bij stil stond, was ik bijna elke dag aan mijn bureau en daarna in de zetel aan het schranzen. Eerst zout, dan zoet. Net zoals bij alles in het leven is het een kwestie van evenwicht vinden. Ergens wist ik dat wel, maar ik ontbrak de praktische handvaten o mdit ook toe te passen.
Ik kan me nu perfect beheersten en heb veel minder die drang. Ik eer enkel iets als ik er echt zin in hebn niet uit verveling of stress. En dat voelt veel aangenamer.'

Medewerker transportbedrijf, 28 jaar

Vaak gestelde vragen

Programma-inhoudelijk

De gegeven adviezen hangen af van jouw persoonlijke gewoontes. We richten ons op de gewoontes waar het meeste verbeterpotentieel zit. Na een uitgebreide analyse van je gewoontes op vlak van snacken krijg je gerichte feedback om deze op een effectieve manier te veranderen.

Er is geen verboden productgroep en je kunt zelf je voorkeuren volgen en accenten leggen. Je zult de aanbevolen producten altijd in de Belgische supermarkten vinden.

Niet iedereen heeft dezelfde doelen en voorkeuren maar je moet je huisgenoten niet overtuigen om mee te doen of snacks uit het huis te bannen. Je kunt ze wel vragen om je niet onnodig in verleiding te brengen.

Het is de bedoeling om een gezonde verhouding te hebben met snacks in het algemeen. Als je moeilijk controle kunt houden bij ‘verleidingen’ is dit traject zeker geschikt voor jou omdat we ook de mentale aspecten bespreken.

Praktisch

Je krijgt meteen na de inschrijving toegang tot het programma. Bekijk je spam-mails als je na een uur nog niets ontvangen hebt.

De modules worden geleidelijk aan vrijgegeven maar dat betekent niet dat je ze onmiddellijk moet invullen. Je kan ze volledig op jouw tempo volgen. Plan eventueel een vast moment in tijdens de week. De bonus-modules zijn optioneel, deze zijn er voor wie er niet genoeg van krijgt.

Deze worden strikt beschermd en worden niet aan derde partijen aangeboden. Je e-mailadres wordt ook enkel gebruikt voor updates over het programma of gratis tips. Hiervoor kun je je ook altijd afmelden. Meer info vind je in de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.

De voedingsprogramma’s zijn vooral gericht op afvallen. Dit betekent dat het niet geschikt is voor een aantal groepen: je kunt je niet inschrijven wanneer je BMI lager is dan 20, wanneer je jonger bent dan 18 jaar, wanneer je zwanger bent of wanneer je een diagnose hebt van anorexia, orthorexia of boulemie.