Start to sleep: Beter slapen in 6 weken

Op 6 weken tijd loodsen we je stapsgewijs doorheen onze slaaptherapie om je slaapklachten aan te pakken. Op basis van jouw slaapdagboek berekenen we nieuwe slaapschema’s die je helpen om beter te slapen. Dankzij onze hands-on aanpak en dagelijkse monitoring kunnen we snel schakelen wanneer de slaapschema’s niet correct worden toegepast.

Wist je dat

Als CM-lid heb je recht op een tegemoetkoming van €60 als je het Basis of het All-in traject volgt.*

€60 terug-betaald

Ken jij onze voordelen?

Als CM-lid heb je recht op een jaarlijkse tegemoetkoming van €60.

Nog geen CM-lid? 
En wil je aan de slag met onze diensten en voordelen?
Word dan lid van CM! Alle info vind je hier.

 • 6 weken slaaptherapie met begeleiding vanop afstand
 • Elke week een nieuw advies slaapschema
 • Dagelijkse monitoring, tips en slaaptechnieken
 • Opnieuw leren slapen zonder slaapmedicatie

Het start to sleep programma is gebaseerd op verschillende evidence based technieken die vaak bij slaaptherapie gebruikt worden, waaronder Cognitieve Gedragstherapie Insomnia (CGT-i), ACT, chronobiologie en lichttherapie. Dit programma werd ontwikkeld door psycholoog en slaapexperte Annelies Smolders. Zij staat ook in voor de persoonlijke opvolging bij het All-in traject.

De app en website werd positief gescreend door het team van online-hulpapps.be. Bekijk het resultaat hier.

Basic traject

Zonder persoonlijke begeleiding

 • Beoordeling slaappatroon

 • Slaapdagboek invullen

 • Dagelijkse tips

 • Meet je slaapefficiëntie

 • Technieken en oefeningen

 • Persoonlijke slaapschema's

195 euro*

Registreer hier voor een gratis proefweek en beslis nadien of je het traject aankoopt.

All-in Traject

Met persoonlijke begeleiding

 • Beoordeling slaappatroon

 • Slaapdagboek invullen

 • Dagelijkse tips

 • Meet je slaapefficiëntie

 • Technieken en oefeningen

 • Persoonlijke slaapschema's

 • Persoonlijke begeleiding van een slaapexpert (videocalls)

315 euro*

Registreer hier voor een gratis proefweek en beslis nadien of je het traject aankoopt.

 

Slaapschema's en beweging hielpen mij weer beter slapen!

Vroeger fietste ik naar het werk, alles bij elkaar zo’n zestig kilometer per dag. Die routine stopte abrupt toen iedereen moest thuiswerken. Genoeg bewegen, regelmatig je hoofd leegmaken, voldoende buitenkomen: plotseling was dat allemaal niet evident meer, laat staan in de wintermaanden. Thuis viel ook mijn regelmaat weg van om zes uur op te staan en om halfzeven de deur uit te gaan. Daardoor was ik eind vorig jaar geen lichte slaper meer, maar een echte probleemslaper. Mijn werk leed daar behoorlijk onder. Toen heeft mijn overste me vriendelijk verzocht om hulp te zoeken.

Slaappsycholoog Annelies stelde in eerste instantie een slaapschema op om weer regelmaat in mijn nachtrust te brengen. Maar de belangrijkste les uit onze gesprekken was hoe belangrijk fysieke activiteit en daglicht zijn. Vroeger kwam ik daar haast vanzelf aan toe, nu moet ik er echt bewust mee bezig zijn. Het resultaat? Sinds 2  maanden ben ik ’s avonds meteen vertrokken en slaap ik dieper dan ooit tevoren.

Door slaaptherapie ben ik weer de oude!

Rond mijn veertigste werd ik bijna ongemerkt een ochtendmens. Al tegen vijf, zes uur was ik wakker en stond ik op. In het begin was dat nog geen probleem. Totdat ik steeds vroeger wakker werd, met alle gevolgen vandien op de werkvloer én in mijn gezinsleven. Daarom besloot ik om te starten met de slaaptherapie van Annelies Smolders.

Tijdens de slaaptherapie moest ik 'slaapschuld opbouwen'. Die eerste weken kreeg ik een tsunami

van slaap over me heen, en toch werd ik nog om 3 uur wakker Maar ik zette door, ik moest niet kijken naar de lengte

van de slaap, het ging erom dat ik zoveel slaapschuld zou opwekken dat ik wel op de aangegeven tijd in slaap moest vallen. Zo herprogrammeer je je lichaam. In de derde week mocht ik een uurtje eerder naar bed, de week erna

om half twaalf. In de vijfde en zesde week had ik zelfs al een goed slaappatroon! Belangrijk was vooral dat ik actief bleef tot een uurtje voor bedtijd en zeker niet in de zetel ging liggen om even mijn ogen dicht te doen. Voor mij werkt deze therapie perfect. En belangrijker: ik ben weer de oude en hoef ook geen nieuwe job te zoeken.

Ik heb een duidelijk positief effect gemerkt dankzij het Start To Sleep programma!

Al quasi mijn hele volwassen leven ben ik een zeer moeilijke inslaper. Met vallen en opstaan ben ik de voorbije 10 à 15 jaar door hoogtes en laagtes gegaan wat betreft dat inslaapprobleem. Rustgevende thee, slaapverwekkende kruiden, één of meerdere glazen alcohol ‘s avonds, kortwerkende benzodiazepines,… Ik heb het allemaal geprobeerd, met wisselend succes.

In een zoveelste poging op zoek naar een duurzame remedie, ben ik via het web terecht gekomen bij Huis Midori, en meer bepaald bij het online Start To Sleep programma. Wat me op het begin zwaar viel, was de korte slaapduur die ik toebedeeld kreeg. Maar ik heb mogen vaststellen dat ik na verloop van tijd wel degelijk veel minder lang wakker lag. Vanaf week 2 sliep ik regelmatig zelfs quasi direct in, zonder enig kalmerend middeltje, wat voor mij een enorme bron van vreugde was!

 
Contacteer ons