Wil je graag werken aan je voedingspatroon maar laat je je hierbij graag begeleiden door een professional?  Dan kan je via onze zoekmodule op zoek gaan naar een diëtist of psycholoog in je buurt

 

Wanneer ga je bij een diëtist of een psycholoog?

 

Diëtist

Je kan terecht bij een diëtist met allerhande vragen rond voeding alsook voor persoonlijk voedingsadvies. Een diëtist is er zeker niet alleen voor mensen met overgewicht. Ook personen met allergieën, chronische aandoeningen, ondergewicht of een eenzijdig voedingspatroon kunnen bij een diëtist terecht voor advies en ondersteuning.

 

Klinisch psycholoog

Merk je dat klachten hebt rond voeding met onderliggende psychologische factoren? Maak dan eerst een afspraak met de huisarts. Samen kunnen jullie de problemen in kaart brengen. De huisarts kan je eventueel doorverwijzen naar een klinisch psycholoog.

Wat doet de psycholoog?
Hij of zij kan samen met jou op zoek gaan wat aan de basis ligt van jouw eetprobleem. Gedurende een aantal psychologische sessies gaan jullie aan de slag om aan je eetprobleem te werken.

 

Welke terugbetaling krijg je?

 

Diëtist

Wat zijn de voorwaarden?
Als CM-lid volg je minstens vier sessies voedings- en dieetadvies bij een erkende diëtist.

Wat moet je doen?
Laat het formulier invullen na 4 sessies en deponeer het in de CM-brievenbus of geef het in via de CM-app.

Wat is jouw voordeel?
Je krijgt als CM-lid een éénmalige tegemoetkoming van €40.
Ontdek meer over het voordeel op de website van CM.

 

Klinisch psycholoog

Hoe ga je te werk?
Een gedeeltelijke terugbetaling van psychologische sessies kan bij CM op 2 manieren:
- Vanuit de verplichte ziekteverzekering (over de ziekenfondsen heen)
- Specifiek vanuit CM

Beide manieren zijn niet combineerbaar. Het CM-voordeel kan niet door de cliënt aangevraagd worden wanneer voor de sessie reeds een terugbetaling is via de verplichte ziekteverzekering.

Voorwaarden voor terugbetaling van 20 individuele sessies of 15 groepssessies

  • Je hebt geen doorverwijzing van de huisarts nodig om een terugbetaling te ontvangen.

  • Er is geen beperking m.b.t. bepaalde psychologische problemen.

  • De sessies moeten gegeven worden door een klinisch psycholoog of een klinisch orthopedagoog die een overeenkomst met een netwerk voor geestelijke gezondheidszorg heeft afgesloten. Binnenkort zal er een lijst beschikbaar zijn van alle psychologen en orthopedagogen die werken volgens deze overeenkomst.

  • Zijn al je sessies opgebruikt of ga je naar een professioneel hulpverlener die (nog) niet werkt via de nieuwe overeenkomst? Dan kan je gebruik maken van de CM-tegemoetkoming psychologische zorg zoals hieronder beschreven.

* enkel voor CM-leden

  • Voor kinderen
    Per zitting wordt 50% van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van €30. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75% van het honorarium terugbetaald, met een maximum van €45.

  • Voor volwassenen
    Per zitting wordt 50% van het betaalde honorarium terugbetaald, met een maximum van €10. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen per zitting 75% van het honorarium terugbetaald, met een maximum van €15. 

Wat zijn de voorwaarden?
Als CM-lid wordt er slechts één zitting per dag terugbetaald. Ook volledig digitale trajecten worden terugbetaald.

Wat moet je doen?
Laat het formulier invullen en deponeer het in de CM-brievenbus of geef het in via de CM-app.

Wat is jouw voordeel?
Als CM-lid mag je rekenen op maximaal 24 tegemoetkomingen per leven.
Ontdek meer over het voordeel op de website van CM

 

Goed om weten

CM ging een samenwerking aan met BloomUp, een online platform dat in enkele klikken een gesprek met een psycholoog of psychotherapeut mogelijk maakt.

Ben jij CM-lid en je volgde een digitale therapiesessie bij BloomUp? Dan hoef je niets meer te ondernemen. Voor CM-leden wordt de tegemoetkoming automatisch betaald.