Kan ik mijn relatie nog redden?

De impact van je relationele gezondheid op je mentaal welzijn wordt vaak onderschat. Sterke sociale relaties hangen samen met een verbeterd zelfbeeld en verminderde angst en depressieve gevoelens. Maar wat als het lijkt alsof de relatie verzwakt is? Hoe weet je of je relatie nog te redden valt?

30 november 2023
Zelfvertrouwen zit in de familie

Zelfvertrouwen: zit het in de familie?

Oma Mieke (72), dochter Lieselotte (42) en kleindochter Anaïs (15) over de bochten die het leven neemt en wat dat doet met hun zelfvertrouwen.

2 september 2021

Wat moet je doen als je voor een scheiding staat?

Bij de aankondiging van een scheiding of in de periode direct na de scheiding heb je waarschijnlijk heel wat zorgen aan je hoofd. Je weet niet altijd waar je moet beginnen. Wat moet je regelen voor je kinderen, je woning, je verzekeringen, je mutualiteit …?

23 januari 2023
Familiefeest

Familiefeest overleven: zo doe je dat

Geen feestdagen zonder familiefeest. Hoera, zegt de een. Oh nee, zucht de ander. Want hoe je het ook draait of keert, familiefeesten hebben een bepaalde reputatie. Zatte nonkels, ongepaste vragen, hoogoplopende discussies, … we hebben er wellicht allemaal al mee te maken gehad.

14 december 2022
Ga een moeilijk gesprek niet uit de weg

Ga een moeilijk gesprek niet uit de weg

Sofie werd ziek, Jan (foto) bleef ongewild kinderloos. 'Mensen zijn bang om daar met mij over te praten', getuigt hij. Psycholoog Charlotte Vanovenberghe geeft tips om een moeilijk gesprek niet uit de weg te gaan.

23 september 2019

Waarom ook jij jaloers bent

Hoe kan je buurman zo’n dure auto betalen? Waarom krijgt net die collega een mooie promotie? En hoelang zal je partner nog met die knappe verschijning staan praten? Wees gerust: iedereen voelt wel eens een steek van jaloezie. Ja, ook jij.

17 februari 2020

Orgaandonatie: zou jij een nier afstaan voor een dierbare?

Voor veel mensen is hun lichaam en gezondheid hun hoogste goed. Wat wil het dan zeggen als je een stukje van je lichaam aan iemand anders geeft? Luc De Wulf (64) stond een nier af aan zijn zoon Lander (35). ‘Lander is een stoere, atletische gast. Toen ik hem plots zag liggen in een ziekenhuisbed, was ik even bang.’

16 mei 2022

4 clichés in je relatie ontkracht

Romantische komedies doen ons geloven dat je relatie pittig blijft als je alles samen doet, nooit ruziet, vaak vrijt en elkaar zielsgelukkig maakt. Maar kloppen die clichés wel? Wij vroegen relatieadvies aan seksuoloog Wim Slabbinck.

20 juni 2019

Een liefdesverhaal uit een droom

Al jaren ging Marijke Van Nieuwenhuyse als vrijwilliger op Intersoc-vakantie. Maar bij die ene reis naar Aussois, in de Franse Alpen, had ze een voorgevoel. Er kon wel eens iets bijzonders gebeuren. En toen viel haar oog op chef-kok Christophe.

6 februari 2024

Overweeg je een scheiding? Laat je gratis ondersteunen

CM en Copl begrijpen dat een scheiding een uitdagende periode kan zijn. Als je overspoeld wordt door emoties is het moeilijk om de situatie helder te bekijken. Daarom ontwierp Copl 'het Scheidingsproces' om je door elke fase van je breuk te begeleiden.

15 mei 2024