Gratis op stap in Oost-Vlaanderen

Thuis tussen vier muren zitten, of nog maar eens naar dat ene bos waar je al zo vaak geweest bent omdat je geen inspiratie hebt?

Tekst: Kathy Holbrouck

Beeld: Unsplash

Leestijd: 2 min

10/06/2024

Wij maakten een lijstje met toffe ideeën voor geen of een klein budget. Dan kan je ook nog van een terrasje genieten én boost je je mentale gezondheid want geef toe: eens buitenkomen kan echt deugd doen.

 1. Gentbrugse Meersen
  Van een blotevoetenpad voor de kleinsten tot een wandeling tussen de koeien: er is genoeg natuur om van te genieten. Neem gerust je picknick mee en laat de kinderen los op de speeltuin.
   
 2. Brielmeersen
  Neem je picknick mee en geniet in Deinze van een wandeling, de speeltuin en de dieren. In de lente en zomer is er ook een waterspeeltuin om af te koelen.
   
 3. Bikepark
  Zowel grote als kleine fietsliefhebbers kunnen op dit terrein in Erembodegem naar hartenlust hun skills bovenhalen. Ga jij voor een uitdagend parcours of kies je voor een bankje terwijl je kleintjes zich uitleven op het kidsparcours?
  Wil je graag leren fietsen of fiets je nog niet zelfzeker genoeg én je woont in Zottegem? Misschien is het buddyproject van Gezonde Buurt dan iets voor jou.
   
 4. Gentse Feesten
  Cultuur opsnuiven en je kids loslaten in het kinderdorp zijn twee opties van de vele. Van 19 tot 28 juli leeft Gent echt. Onze tips: maak gebruik van de (meestal) gratis pendelbusjes om naar het centrum te gaan én vergeet je oordoppen niet.
   
 5. Puyenbroeck
  In de zomer geniet je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van de natuur in Wachtebeke. Heb je wat budget? Combineer met een bezoekje aan het zwembad of ga minigolfen.
   
 6. Veerkrachtpad
  In Deinze en Vurste kan je dankzij CM gratis deelnemen aan een begeleide wandeling op het Veerkrachtpad. Proef van een natuurervaring die je helpt de dagelijkse stress te verminderen, je mentaal fitter te voelen en tot rust te komen.
   
 7. Bivakzones
  Een nacht gratis kamperen? Het kan in een bivakzone. Reserveer je plaats en wandel of fiets ernaartoe. Dé regel? Laat de plek achter zoals jij die vond.

Tot slot nog een tip om een wandeling leuker te maken voor je kinderen. Maak een lijstje of verzamel afbeeldingen van voorwerpen die ze moeten vinden tijdens de uitstap. Hang er een beloning aan vast, zoals een ijsje achteraf.