Zo stop je een bloedneus
Artikel Een plotse bloedneus kan erg vervelend zijn. De eerste reflex van veel mensen is om het neusgat snel dicht te proppen met watten of een stukje wc-papier. Maar is dat wel een goed idee?
Lees meerArtikel Een plotse bloedneus kan erg vervelend zijn. De eerste reflex van veel mensen is om het neusgat snel dicht te proppen met watten of een stukje wc-papier. Maar is dat wel een goed idee?
Lees meerArtikel Een inspirerende voormiddag vol ontmoeting, inzichten en verbinding, dat krijg je op de Zorg Nabij-dag in Aarschot op zaterdag 17 mei. 'We willen dat iedereen met een goed gevoel naar huis gaat', zegt Roger Janssens, vrijwilliger bij de participatieraad van CM.
Lees meerArtikel Steeds meer mensen stellen hun medische vragen aan artificiële intelligentie (AI). Een snelle en eenvoudige manier om advies te krijgen, maar hoe betrouwbaar is dat advies eigenlijk? Recent onderzoek toont aan dat AI verrassend goed kan scoren, maar ook gevaarlijke fouten maakt.
Lees meerArtikel Eenzaamheid, dankzij de Warmste Week is het een thema dat veel aandacht krijgt. Ook in Genk was er de afgelopen maanden een CM-actie om het aan te pakken. ‘We riepen inwoners massaal op om een goed contact met hun buur op te bouwen. Goed omringd zijn, is belangrijk voor een goede mentale gezondheid’, vertelt netwerkcoördinator Alessandro Cadau.
Lees meerArtikel Tal van slaap- en andere winkels prijzen ze aan: verzwaringsdekens. Ze zouden je helpen om beter te slapen en fitter wakker te worden. Maar klopt dat ook?
Lees meerArtikel Een vleugje Marokko op je bord. Wie kan er aan weerstaan? Zeker op grijze en grauwe Belgische herfstdagen het proberen waard!
Lees meerArtikel Het groene goud voor de verandering niet gestoomd, maar op de grill. Een heerlijk lichte maaltijd die mits wat kaas een Italiaanse toets krijgt.
Lees meerArtikel Kaas en noten. Het gaat samen als peper en zout, Suske en Wiske en yin en yang. Durf jij de blauwe schimmelkaas ook aan?
Lees meerArtikel Wat paddenstoelen. Meer is niet nodig om de herfst op je bord te halen. En in combinatie met kip, witloof en pasta zeker een blijvertje in veel Vlaamse keukens.
Lees meer