LIFT your performance lage rug - traject

Als je last hebt van lage rugpijn en gefrustreerd bent omdat je geen oplossing lijkt te vinden, is er een goede kans dat LIFT je kan helpen met het traject 'Een gezonde lage rug in 4 weken'.

Waarom is het iets voor mij?

Als je last hebt van lage rugpijn en gefrustreerd bent omdat je geen oplossing lijkt te vinden, is er een goede kans dat LIFT je kan helpen met het traject 'Een gezonde lage rug in 4 weken'

Lage rugklachten kunnen een enorme impact hebben op je leven. De klachten zijn meestal het gevolg van een verstoring in de balans tussen de belasting van je rug en de mate waarin je rug die belasting kan dragen.

Langdurig zitten (we zitten gemiddeld zo'n 8 uur per dag!) werkt deze verstoring enorm in de hand. Zo verliezen we heel wat aan flexibiliteit, lichaamscontrole en spierkracht door gedurende de dag op onze stoel of achter onze bureau te zitten. En helaas, de uren dat we sporten, compenseren de zituren niet. Want wat je niet gebruikt, verlies je nu eenmaal…

'Een gezonde lage rug in 4 weken' leert je op een effectieve manier te bewegen en te herstellen van rugpijn. Het traject is ontworpen om je te helpen de juiste oefeningen en progressies te leren om je rug te versterken en je flexibiliteit te vergroten, en om je te voorzien van de mentaliteit en kennis om rugklachten in de toekomst te voorkomen.

Wat zegt CM hierover?

Investeren in hulpmiddelen kan bijdragen tot een betere slaap. Welk product goed is, is voor iedereen verschillend. Laat je daarom voldoende informeren bij je aankoop en voel aan wat voor jou het meest geschikt is. De producten worden ontwikkeld om jouw slaap te bevorderen maar hou er rekening mee dat er tot op vandaag onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat het gebruik van deze producten je slaap gegarandeerd verbetert.

Lore

*****
Matthias legt de oefeningen bijzonder goed uit en geeft oefeningen die echt helpen bij lage rugklachten. Hoewel het best wat geduld vereist voor je de oefeningen gewoon bent, ben ik héél blij dat ik het volgehouden heb. Ik doe nu nog steeds de ochtendroutine en de segmentale controleles, omdat ik merk dat ik daar extra aandacht aan moet besteden. Ik raad dit traject aan iedereen aan die last heeft van zijn rug en op een toegankelijke manier meer wil bewegen.

M.T.

*****
Vele jaren geleden kreeg ik voor het eerst plots (terwijl ik een sok aantrok) een lage-rug-hernia. Dat was het begin van een patroon dat zich om de paar maanden herhaalde. Op zekere dag was er echter opnieuw een lagerughernia, die een dringende operatie vergde. Ik herstelde daar goed van, maar was band dat het een volgende keer misschien niet zo goed zou aflopen. Daarom stopte ik toen met de enige sport die ik daarvoor wel eens deed, namelijk joggen. Met als gevolg dat mijn lichaamsconditie achteruitging. Ik ben blij dat ik het LIFT-traject ontdekt heb. Het helpt me om met een haalbare tijdsinvestering thuis terug op gecontroleerde manier en op eigen tempo aan mijn conditie te werken en ook vooral mijn spieren die mijn rug ondersteunen te verstevigen.