Healthy Habits: individueel traject

Weet je wel wat gezonde producten zijn maar lukt het niet om er een gewoonte van te maken op lange termijn? Vind je diëten frustrerend en wil je het afwegen van porties en calorieën tellen vermijden? Wil je graag gezonder leven, maar vind maar geen gezond patroon dat écht blijvend haalbaar is in jouw leven? Zou je graag terug beter in je vel zitten en meer energie hebben en dat zonder strikte dieetregels te volgen?

Hoe maakt Healthy Habits het verschil?

Healthy Habits kan helpen om met een trots gevoel in de spiegel te kijken zonder het gevoel op dieet te zijn. Het traject zal voor eens en altijd een basis leggen waardoor je je doelen behoudt en daarna nooit meer 'op dieet' hoeft.

Maak zelf een selectie van thema’s waarmee je de komende 6 maanden individueel en online aan de slag gaat:

 • Verzadigend en gezond ontbijt
 • Gezonde lunch en broodmaaltijd
 • Snacken: slimme keuzes maken en alternatieven
 • Bewust genieten en meer controle over snackgedrag
 • Eten als reactie op stress en emoties
 • Porties verkleinen – sneller verzadigd zijn bij maaltijden
 • Makkelijk meer groenten bij de warme maaltijd
 • Gezond koken op een haalbare en praktische manier
 • Keuze en portie sauzen, kazen en bereidingsvetten
 • Regelmatig bewegen
 • Beter omgaan met slaap
 • Beter omgaan met stress

Hoe gebruik je het CM-voordeel?

Heb je een afspraak met een diëtist? Als CM-lid heb je recht op een eenmalige tegemoetkoming van 40 euro wanneer je minstens 4 sessies bij een erkend diëtist volgt.

 • Laat dit formulier na 4 sessies invullen door de diëtist.
 • Bezorg het ingevulde formulier aan CM via een CM-brievenbus.
 • Of vraag het voordeel aan via de Mijn CM-app.
 • Lees meer over het voordeel op de CM-website.

Nog geen CM-lid? 
En wil je aan de slag met onze diensten en voordelen?
Word dan lid van CM! Alle info vind je hier.

Het traject in detail

 • 30-tal boeiende, beknopte video's met praktische adviezen.  
 • 2 persoonlijke videocalls met diëtist Pieter van 30 minuten. 
 • Daarnaast 2 kortere videocalls: 1 opstartgesprek (15 min) en 1 gesprek (15 min) aan het einde van het traject.
 • Interactieve modules: inzichten in typische moeilijke situaties en valkuilen.
 • Voedingsanalyse via videocall waarna je duidelijke feedback krijgt o.b.v. jouw huidige gewoontes. 
 • Unieke motivatietool: ontdek je sterkste motivatiereden.  
 • 2 praktische supermarktgidsen: gestructureerd fotoalbum met 300 tot 600 gezonde productvoorbeelden per winkel (keuze uit 6 supermarktketens). 
 • 3 receptenbundels (ontbijt, lunch en warme maaltijd) met 100 gezonde en toegankelijke recepten met productvoorbeelden.  
 • Mailing met inspirerende verhalen. Deze geeft aan wanneer er een nieuwe module voor jou beschikbaar is. 

Zij gingen je voor...

Veronique L.

*****
Door Healthy Habits heb ik een juist evenwicht kunnen vinden en kan ik mijn gezonde leefstijl volhouden. Ik sta mezelf alles toe, hoeft niets te tellen maar overdrijf ook niet. Ik geniet nu nog méér van eten, want het schuldgevoel is weg. En nu mijn vriendinnen nog overtuigen!

Onthaalmedewerker & levensgenieter

Danny S.

*****
Al geruime tijd wist ik wel ergens dat ik verandering wou. Het kwam er echter niet van… Tot ik niet meer in mijn favoriet hemd kon. Mijn buik was al langer zichtbaar maar nu kon ik het niet meer negeren. Het was al lang duidelijk dat de klassieke diëten met veel regeltjes of eiwitproducten niet aan mij zijn besteed. De no-nonsense en praktische aanpak van Healthy Habits sprak me erg aan. Je snapt vrij snel waarom dit wél werkt. Veel gezond verstand en alles in evenwicht. Dat klinkt eenvoudig, maar het echt omzetten naar de praktijk lukt mij nu pas. Na een paar maanden paste mijn hemd weer! Ik kan nu met vertrouwen zeggen dat ik dit nog erg lang kan volhouden.

Vrachtwagenchauffeur

Natascha R.

*****
Ik ben zeer tevreden van mijn keuze voor het Classic traject. Ik wou al langer gezond eten, maar nu lukt het mij eindelijk. Het programma is inhoudelijk super en ik heb nooit meer gebrek aan inspiratie. Zo ordelijk en planmatig ik ben op het werk, zo chaotisch was het vaak thuis. Gelukkig kon ik op mijn eigen tempo de modules doorlopen. Nu plan ik mijn maaltijden en tussendoortjes beter. De inspirerende opvolg-modules hielpen mij om bepaalde negatieve patronen bij mezelf te zien en deze op te lossen Ik doe blijgezind verder!

Hotelmanager

Veelgestelde vragen

  De gegeven adviezen hangen volledig af van je eigen gewoontes. Na analyse van je huidige voedings- en leefstijlgewoontes maak je samen een gepersonaliseerd plan om te focussen op de gewoontes waar het meeste verbeterpotentieel zit. Er is geen verboden productgroep en je kunt zelf je voorkeuren volgen en accenten leggen. Je zult de aanbevolen producten altijd in de Belgische supermarkten vinden.

  Je kunt de adviezen flexibel toepassen zonder dat je twee verschillende maaltijden moet klaarmaken. Dat lukt omdat het geen extreem dieet is met verboden producten of speciale gerechten, maar eerder met slimme aanpassingen.

  Super dat je al gezond eet! Niet alle cliënten zijn erg ongezond bezig. Vaak gaat het over specifieke zaken die je nog kunt verbeteren, zeker als je ‘slechts’ 3-10 kilo wil verliezen. Bij 95% van de cliënten kunnen nog een heel aantal verbeteringen geadviseerd worden. Om zoveel mogelijk waarde uit het programma te halen, kun je voordat je een programma start je gewoontes laten analyseren. Als er te weinig potentieel is voor jou om veranderingen te behalen en je bent al ingeschreven, dan krijg je je integraal je geld terug.

  Je krijgt voldoende inspiratie en alle tools om zelf je weekmenu’s samen te stellen (inspiratiebundels met recepten, fotoalbums met gezonde producten uit je supermarkt …) De focus ligt vooral op hoe je het kunt volhouden. Je leert vooral hoe je zelf je maaltijden kunt plannen en samenstellen, in plaats van het letterlijk volgen van een recept. Tijdens het programma volg je geen klassiek dieet met punten of calorieën tellen. We zoeken naar gewoontes die je consequent kunt blijven toepassen.

  Je krijgt meteen na de inschrijving toegang tot het programma. Bekijk je spam-mails als je na een uur nog niets ontvangen hebt.

  De modules worden geleidelijk aan vrijgegeven maar dat betekent niet dat je ze onmiddellijk moet invullen. Je kunt ze volledig op jouw tempo volgen. Plan eventueel een vast moment in tijdens de week. Wie er niet genoeg van krijgt kan ook optioneel de bonus-modules volgen.

  Deze worden strikt beschermd en worden niet aan derde partijen aangeboden. Je e-mailadres wordt ook enkel gebruikt voor updates over het programma of gratis tips. Hiervoor kun je je ook altijd afmelden. Meer info vind je in de Gebruiksvoorwaarden en het Privacybeleid.

  De voedingsprogramma’s zijn vooral gericht op afvallen. Dit betekent dat het niet geschikt is voor een aantal groepen: je kunt je niet inschrijven wanneer je BMI lager is dan 20, wanneer je jonger bent dan 18 jaar, wanneer je zwanger bent of wanneer je een diagnose hebt van anorexia, orthorexia of boulemie.