'Bewegen in warm weer is goed voor je gezondheid': 4 tips

Intensief sporten tijdens een hittegolf of op je snikhete vakantiebestemming. Het klinkt extreem ongezond. Professor Jan Bourgois, inspannings- en omgevingsfysioloog, nuanceert: ‘Met wat kennis van je lichaam en een dosis gezond verstand is matig intensief bewegen zelfs aan te raden.’ Maar welke tips moet je in het achterhoofd houden?

22 juli 2024

Fietsbuddy's Sunny en Johan

Leren fietsen, wegwijs met verkeersborden en gezellig praten: fietsbuddy's kunnen het allemaal.

10 juni 2024

Fietsbuddy's Lina en Stef

Dankzij haar fietsbuddy neemt Lina nu ook in België vol vertrouwen de fiets.

10 juni 2024

Fietsbuddy's Patrice en Luc

Beter leren fietsen? Daar helpt Luc Patrice bij als zijn persoonlijke fietsbuddy.

10 juni 2024

Gratis op stap in Oost-Vlaanderen

Thuis tussen vier muren zitten, of nog maar eens naar dat ene bos waar je al zo vaak geweest bent omdat je geen inspiratie hebt?

10 juni 2024
Fietsend koppel, genietend van de zon

Fietsbuddy's in Zottegem

Met een fietsbuddy in Zottegem fietsen omdat je nog niet of net leerde fietsen? Het kan!

7 juni 2024

365 dagen buitenspelen

Ravotten in de modder, rollen van heuveltoppen en springen in de diepste plassen. Op 17 april heb je geen excuus om binnen te zitten, want het is opnieuw Buitenspeeldag. Met veel toeters en bellen worden overal leuke activiteiten georganiseerd om kinderen op straat te krijgen. Dat is nodig, want uit cijfers van Kind & Samenleving blijkt dat 37 procent van de kinderen in 2019 minder buiten speelde dan in 2008. ‘Ongelooflijk hé? Toch is het de realiteit’, vertelt Tine Bergiers (33) uit Brussel.

8 april 2024

Valpreventie: ergotherapeut Kaat helpt vallen voorkomen

Eén op de drie thuiswonende ouderen en meer dan de helft van de ouderen in woonzorgcentra valt minstens één keer per jaar. Nochtans kun je zelf veel doen om het risico op vallen te verminderen. Leef ging mee op stap met ergotherapeut Kaat.

8 februari 2024
Fietsend koppel, genietend van de zon

Fietsbuddy worden in Zottegem?

De Gezonde Buurt-vrijwilligers van CM willen iedereen blijvend op de fiets houden. Daarvoor zoeken ze fietsbuddy's.

19 januari 2024

5 tips voor een soepele en gezonde rug

Voel je je vaak stijf of gespannen? Eisen die lange dagen achter je bureau een tol van je rug? Je bent niet alleen. 8 op de 10 mensen heeft wel eens last van rugpijn. Benieuwd hoe je je rug sterk en gezond kan houden? Matthias Brammer, sportkinesist en manueel therapeut, deelt vijf belangrijke tips.

6 november 2023

Onderschat nooit je eigen kracht

Sporten is goed voor lichaam en geest. Dat weten we ondertussen allemaal. Maar het kan ook gewoon leuk zijn. Vraag maar aan Binda Lukeni (47) uit Brugge. ‘Gaan boksen is echt mijn momentje’, getuigt ze.

2 maart 2023

Revalideren met Thomas Van der Plaetsen

Topatleet Thomas Van der Plaetsen (31) doorzwom al enkele woelige wateren in zijn leven. De recentste is zijn hamstringblessure en meer dan een jaar durende revalidatie. Een gesprek over twijfelen aan je keuzes, zorg dragen voor je lichaam en vertrouwen in de toekomst.

1 november 2022