Recept: ovenschotel met witloof en aardappelpuree

Net zoals een winter naar ovenschotels snakt, snakt een ovenschotel naar vlees? Toch niet! Ook deze vegetarische variant is een blijvertje.

24 november 2022

Recept: boterhammentaart met druiven

Een stuutje, een boke, dat kennen we allemaal. Maar wat is boterhammentaart? Een oosterse lekkernij die je ooit geproefd moet hebben!

27 november 2022

Recept: omelet à la Popeye

Een omeletje vernoemd naar de man wiens spieren groeien na het eten van spinazie. Dat kan niet slecht zijn, toch?

27 november 2022

Recept: risonisalade met kerstomaatjes mais en tonijn

Risoni of orzo is een moeilijk woord voor rijstachtige pasta. Gooi er wat kerstomaatjes, mais en tomaten bij en je verkrijgt een heerlijk lichte lunch.

27 november 2022

Recept: lasagne met spinazie en quorn

Lasagne, maar dan gezonder. Met quorngehakt, spinazie en wat roomkaas weet jij deze klassieker met een twist ook wel te smaken.

27 november 2022

Recept: pompoenstoofpotje met feta en kruidige aardappelblokjes uit de oven

Een stoofpotje klinkt al gauw als veel werk. Toch is het mits de juiste voorbereidingen een fluitje van een cent. Het genot is nadien dubbel zo groot.

27 november 2022

Recept: lauw slaatje van pompoen met zalm en gedroogde ham

Wat als je eens iets geks wil proberen? Dan serveer je je slaatje lauw. Een voltreffer in het geval van pompoen met zalm en gedroogde ham.

27 november 2022

Recept: American pancakes met fruit

Dankzij het ontbijt zet je je metabolisme al vroeg aan het werk, wat de verbranding van calorieën ten goede komt. Ook in Amerika hebben ze dat begrepen. Want met hun nationale gerecht bij uitstek, begin je je dag sowieso goed.

28 november 2022

Recept: Marokkaanse energiereep met dadels

Het liefst van al grijp je bij een knorrende maag niet naar de inhoud van de snoepautomaat, maar naar een gezonde snack. De Marokkaanse energiereep met dadels is in ieder geval het perfecte tussendoortje.

28 november 2022

Recept: roerei met gerookte zalm en asperges

Wat gaat beter samen dan gerookte zalm en asperges? Juist, gerookte zalm, asperges en een eitje. Voor de oosterse toets zorgen sojasaus en koriander.

28 november 2022

Recept: Mexicaanse chili sin carne

Wie is ondertussen nog niet vertrouwd met het Mexicaanse chili con carne? De sin carne, ofte de zonder-vlees-versie, probeerde je wellicht nog niet uit? Nochtans ook een toppertje.

28 november 2022

Recept: Bruschetta met aubergine, citroen en munt

Wat krijg je als je exotische ingrediënten als aubergine, citroen en munt in een recept giet? Een smaakbommetje pur sang.

23 november 2022