Slaapwel


CM helpt je graag op weg naar een betere en gezondere slaap. Want goed en voldoende slapen is belangrijk voor de gezondheid.  

Naast talloze tips ontdek je met een slaaptest ook je slaapprofiel en ontvang je gratis slaapadvies op maat.  

Ook de slaap van kinderen is belangrijk. Voor henzelf, maar ook voor hun gezinsleden. Heel wat ouders kennen periodes waarin hun kind minder vlot slaapt. Ook zij vinden heel wat informatie en praktische tips.

Wat is slapen?


Slapen is veel meer dan in je bed gaan liggen, je ogen sluiten, ze de ochtend daarop weer opendoen en uitgerust wakker worden. 

Slapen is zeker geen nutteloze bezigheid of verloren tijd. Want net als een gezond voedingspatroon en voldoende beweging is slapen broodnodig voor een goede gezondheid.

Slaapproblemen


Een druk leven, stress of lawaai zorgen er soms voor dat je minder goed slaapt. Op zich is dat geen ramp. Wel is het belangrijk om op zo’n moment voldoende aandacht te hebben voor je slaap en tijdig in te grijpen

Doe de test


Ontdek je slaapprofiel en krijg gratis slaapadvies met onze slaaptests. En toets je kennis over slaapmythes.

Kinderen en slaap


De slaap van kinderen is belangrijk. Voor henzelf, maar ook voor jou en de andere gezinsleden. Doorgaans gaat dit goed. 

Toch kennen heel wat ouders ook periodes waarin slapen voor hun kind(eren) minder vlot gaat. Al hoef je niet meteen te panikeren. Zodra je kind weer voldoende en kwaliteitsvol slaapt, zal het snel terug optimaal functioneren.