HomeVoordelenGezondheid en preventie

Medische apps

Dankzij medische apps kun je je gezondheid voor een stuk zelf in handen nemen. Zo’n app kan ondersteunend werken en een goede aanvulling zijn op een doktersbezoek.

CM-voordeel

Tegemoetkoming van maximaal 20 euro per kalenderjaar op de dienstverlenings-, aankoop- en abonnementskost van medische apps. 

Voorwaarden

 • Lid zijn van CM. 
 • De medische app is erkend door mHealthBelgium.
 • De kosten werden gemaakt op of na 1 januari 2022.

Wat te doen?

Bezorg een betalingsbewijs van de dienstverlenings-, aankoop- en/of abonnementskost van de medische app via een CM-brievenbus of de Mijn CM-app

Op dat betalingsbewijs staan minstens volgende gegevens vermeld:

 • naam van de gebruiker van de app;
 • naam van de medische app (en/of de leverancier van de app);
 • betaaldatum;
 • betaald bedrag.

Goed om te weten

Mobile Health Belgium is een initiatief van de Belgische federale overheid. mHealthBelgium vormt het Belgische platform voor mobiele applicaties die CE-gemarkeerd zijn als medisch hulpmiddel. CM ondersteunt de kwaliteitsvereisten die mHealthBelgium gebruikt om applicaties te screenen.

Medische apps vervangen nooit de reguliere zorg.

Heb je twijfels of vragen rond je gezondheid? Raadpleeg dan een arts.

Voorbeelden

Hieronder vind je enkele apps waarvoor je een CM-tegemoetkoming kunt aanvragen. Deze lijst is een greep uit het volledige overzicht van apps uit de mHealth-piramide.

 • Heb je diabetes? Via de mySugr-app kun je je bloedsuikerwaarden en andere gegevens op een eenvoudige manier registreren.
 • FibriCheck meet je hartritme. Afwijkende resultaten kun je laten doorsturen naar je behandelende arts.
 • Met de SkinVision-app kun je tekenen van de meest voorkomende soorten huidkanker opsporen. SkinVision stelt geen diagnose maar geeft inzicht en advies over de gefotografeerde huidvlek. Als de app een teken van huidkanker ontdekt, maak je een afspraak met een arts om een diagnose te stellen.
 • Sunrise is een test die je slaap zou analyseren. Bij de app hoort een sensor die via de kin je kaakbewegingen registreert. Na de test kun je vrijblijvend een afspraak maken met een arts.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen


Gezondheid en preventie


Word lid

Een persoonlijke dienstverlening, een brede waaier aan diensten en voordelen. En dat tegen een voordelige prijs. CM is niet voor niets het grootste ziekenfonds van het land. 

Wil ook jij lid worden? Dat kan snel en eenvoudig.

Sluit nu aan

Regel je CM-zaken op je smartphone

De Mijn CM-app is jouw digitale kantoor: altijd en overal beschikbaar voor praktische zaken zoals CM-voordelen aanvragen, gele klevers bestellen, terugbetalingen opvolgen of je EZVK bekijken.

Lees meer en download de app