Leef, gezondheidsmagazine van CM


#curieus

#curieus


De mens is een nieuwsgierig wezen. We willen ontdekken, nieuwe dingen ervaren, al van kindsbeen af. Curieus zijn maakt het leven spannend. 

Maar is er soms beter een grens aan onze nieuwsgierigheid? Bij DNA-onderzoek is dat bijvoorbeeld een terechte vraag. Leef vroeg het aan een geneticus, een ethicus en aan Eva die een DNA-test deed. 

Lieve Blancquaert geeft dan weer toe slimmer geworden te zijn door haar nieuwsgierigheid. En we kunnen onze eigen curiositeit bijna niet bedwingen om het geheim van goochelaar Ward te leren kennen.

‘Nieuwsgierigheid is een gave’

‘Nieuwsgierigheid is een gave’


Lieve Blancquaert reist de wereld rond op zoek naar boeiende verhalen van mensen. 

Haar nieuwsgierigheid leert haar vaak de andere kant te zien. Zelfs bij kindhuwelijken.

Win een duoticket voor het Frietmuseum

Win een duoticket voor het Frietmuseum


André was dertig toen zijn fascinatie voor mosterd begon. Meer dan 750 mosterdpotten later mogen we zijn verzameling beslist een curiosum noemen. Museummateriaal zelfs, zo blijkt. 

Leef geeft tien duotickets weg (inclusief frietjes) voor het Frietmuseum in Brugge, waar je André’s verzameling kan zien. Vertel ons over jouw verzameling en maak kans op een duoticket.

Willen we wel alles weten?

Willen we wel alles weten?


‘Toen mijn moeder voor de derde keer borstkanker kreeg, voelde ik dat er iets niet klopte. DNA-onderzoek bevestigde dat vermoeden.’ Eva is erfelijk belast met een verhoogd risico op borstkanker. 

Klinisch geneticus Bruce Poppe en medisch ethicus Kris Dierickx gaan na wat de gevolgen zijn van genetisch onderzoek naar erfelijke ziektes.