Leef, gezondheidsmagazine van CM


#verwonderd


Het leven, de natuur: het is een wonder hoe alles in elkaar zit. Het fascineert ons keer op keer. Soms raken we die verwondering als volwassene wat kwijt. Dieter Coppens probeert die kinderlijke kijk op mens en natuur vast te houden. 

Deze Leef doet ons weer met grote ogen kijken. Naar kleine Jippe die te vroeg geboren werd, naar Steve die zoekt naar een manier om zijn overleden oma te herdenken, naar Mauro die met zijn uitvindingen mensen wil helpen.

‘Ik zie snel het mooie in iemand’


Hij blijft wat de jongen met het hoge Chiro-gehalte. Dieter Coppens is geboeid door de mensen en de natuur rond zich en probeert zonder oogkleppen naar de wereld te kijken. ‘Ik probeer het kind in mij te bewaren. Er is weinig dat me niet interesseert.’ 

Die nieuwsgierigheid bleek het ideale uitgangspunt te zijn om het programma Down the Road te maken. ‘Dat is pure televisie: eerlijke verhalen met een lach en een traan.’ 

Nieuw leven, kwetsbaar leven


Jippe kwam te vroeg ter wereld. Zo klein, maar ongelooflijk sterk. 

Zes weken lang was ze in goede handen op de neonatologie-afdeling. 

Hoe gaat het echt met je.?.


Iemand die het moeilijk heeft, durft daar vaak niet over te praten. ‘Wil je er echt voor iemand zijn, durf dan zelf de eerste stap te zetten.’ Sociologe Saskia Aerts geeft vijf tips. 

Ook het Oprechte Vraagteken kan je helpen.