Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

CM-verzekeringen

Alles blijft maar duurder worden, behalve de verzekeringen van CM. Bij ons krijg je dezelfde goede zorgen voor dezelfde goede prijs. Met CM-Hospitaalplan en CM-MediKo Plan kom je niet voor onverwachte medische kosten te staan.

We staan altijd voor je klaar 

Aansluiten bij een verzekering van CM, je medische kosten indienen, een antwoord op je vragen krijgen? Je kunt ons bereiken op de manier waar jij je comfortabel bij voelt.

Ook je terugbetalingen aanvragen maakten we zo makkelijk mogelijk. Voor CM-Hospitaalplan kun je je medische kosten zelfs online indienen, wanneer je maar wilt.

Je hospitalisatie aangeven

Heb je je ziekenhuisfactuur ontvangen? Neem ze bij de hand en ga van start met de aangifte.

Je premie berekenen

Je verzekeringspremie hangt af van je leeftijd en van de personen die je ten laste hebt. Hoe jonger, hoe minder je betaalt.

Een videogesprek plannen

Zo kun je onze medewerker al je vragen stellen en maken we je aansluiting samen in orde.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Neen, iedereen is welkom! Hoe oud je ook bent, wat je gezondheidstoestand ook is of welke medische voorgeschiedenis je ook hebt, je kan altijd bij een verzekering van CM aansluiten. We betalen ook de kosten terug van een ziekte of aandoening die je al hebt op het moment dat je bij een verzekering van CM aansluit. 

 • De geboorte- of adoptiedatum geldt als aansluitingsdatum
 • Er is onmiddellijk recht op terugbetaling omdat er geen wachttijd is
 • De waarborg 'voorafbestaande toestand' is niet van toepassing
 • Je kindje is gratis mee aangesloten tot en met het tweede kalenderjaar na de geboorte

Ja, maar de kamerkeuze speelt wel een belangrijke rol in de kostprijs van je ziekenhuisopname.

 • In een twee- of meerpersoonskamer mogen geen kamersupplementen en ereloonsupplementen worden aangerekend.
 • In een eenpersoonskamer zijn kamer- en ereloonsupplementen wel toegelaten.
   

Kies je voor een eenpersoonskamer, dan is de terugbetaling vanuit CM-Hospitaalplan begrensd:

 • Kamersupplementen worden tot 55 euro per dag terugbetaald.
 • Ereloonsupplementen worden vergoed tot 100% van het wettelijk tarief. Deze supplementen kunnen bij sommige ziekenhuizen hoog oplopen. Vraag dit best op voorhand na bij het ziekenhuis.
 • Bijkomend wordt er een franchise toegepast bij verblijf op een eenpersoonskamer. De franchise is 175 euro bij een dagopname en 100 euro bij een hospitalisatie met een overnachting. Bij een bevalling wordt geen franchise toegepast.
 • Tijdens de eerste drie jaar van de aansluiting is er voor hospitalisaties ten gevolge van een voorafbestaande aandoening of ziekte geen terugbetaling van kamer- en ereloonsupplementen op een eenpersoonskamer. De opname wordt vergoed zoals een hospitalisatie in een twee- of meerpersoonskamer. Bij een zwangerschap geldt dit voor de eerste negen maanden van aansluiting.

Je ontvangt tot 600 euro voor alle behandelingsplannen gestart voor de 18de verjaardag en tot 600 euro voor alle behandelingsplannen gestart na de 18de verjaardag.

Zeker, CM-Hospitaalfix Extra is een ideale aanvulling op CM-Hospitaalplan of elke andere hospitalisatieverzekering.

Weetjes over CM-verzekeringen

persoon illustratie

verzekerden

verjaardagstaart illustratie

jaar op de markt

persoon CM illustratie

medewerkers

CM-contactpunt

€ terugbetaald 2023

Meer weten over verzekeringen van CM?

In een videogesprek met onze specialisten kun je al je vragen stellen en krijg je deskundig advies. Start meteen een videogesprek, of maak een afspraak voor een videogesprek op een moment dat je past.

Maak een afspraak
Videogesprek met CM verzekeringsadviseur