HomeVoordelenThuiszorgOpvang

Kortverblijf

De thuiszorgsituatie mag nog zo goed georganiseerd zijn, soms zijn er periodes waarbij opvang moeilijk is. Kortverblijf neemt de zorg even over zodat de verzorgende familie op adem kan komen. 

Kortverblijf is een aangepast verblijf in een instelling of tehuis. Zorgafhankelijke personen krijgen er de noodzakelijke verzorging.

CM-voordeel

CM betaalt de helft van de dagprijs met een maximum van 15 euro per dag. En dat voor maximaal 28 dagen per kalenderjaar. 

Voorwaarden

Wat te doen?

Bezorg de factuur van de instelling voor kortverblijf (met een gele klever van de zorgbehoevende) via een CM-brievenbus of de Mijn CM-app.  

Het bedrag van de tegemoetkoming wordt op je rekening overgeschreven.

Goed om te weten

  • In het kader van de coronacrisis geldt de tegemoetkoming ook voor leden die het ziekenhuis (vroegtijdig) moeten verlaten en voor wie nazorg in een woonzorgcentrum aangewezen is. Bezorg CM de factuur van het kortverblijf samen met het attest 'Verklaring op eer' van het woonzorgcentrum. De tegemoetkoming geldt enkel voor tijdelijke verblijven vanaf 14 maart 2020 tot en met 31 januari 2023.
  • Kortverblijf is ook mogelijk in de CM-zorgverblijven Ter Duinen (Nieuwpoort) en Hooidonk (Zandhoven).
  • Indien je recht hebt op een tegemoetkoming van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) wordt de CM-tegemoetkoming berekend op de dagprijs verminderd met de VAPH-tegemoetkoming. 
  • Ben je aangesloten bij het CM-Hospitaalplan? Dan krijg je vanaf 01-01-2023 mogelijk een vergoeding tot 15 euro per dag voor de kosten van opvang en verzorging in een kortverblijf. Meer info en voorwaarden.

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen