Tiener in huis: 5 tips

5 tips voor tieners in huis

Hoog oplopende discussies, slaande deuren, diepe zuchten en rollende ogen: nagenoeg elke ouder van een tiener maakte het al mee. Hoe communiceer je met elkaar in deze uitdagende fase van het opgroeien? Fran Delbeke, trainer Verbindende Communicatie, deelt vijf tips.

4 april 2023

Podcast Pubernesten | Altijd dat gamen, is dat wel gezond?

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de vierde aflevering van Pubernesten over gamen. Vanaf 5 december op deze pagina of op je favoriete podcastplatform.

23 november 2023

Podcast Pubernesten | Over social media en zelfbeeld

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de vijfde aflevering van Pubernesten over social media en zelfbeeld. Vanaf 19 december op deze pagina of op je favoriete podcastplatform.

23 november 2023

Universeel recept voor een goede opvoeding

Bart Soenens (43), professor Ontwikkelingspsychologie aan de UGent en zelf vader van twee dochters, geeft een universeel recept voor een goede opvoeding.

21 juni 2022
Podcast sexting

Podcast Pubernesten | Wat als sexting grenzen overschrijdt?

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de eerste aflevering van Pubernesten over sexting. 

24 oktober 2023
Podcast pubernesten alcohol

Podcast Pubernesten | Te jong en te veel drinken

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kun je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de tweede aflevering van Pubernesten over drinken. Vanaf 7 november op deze pagina of op je favoriete podcastplatform.

6 november 2023
Podcast ongelukkig

Podcast Pubernesten | Help, mijn kind is ongelukkig

Eerste hulp voor ouders van tieners! Met welke tips kan je écht aan de slag als een kind zich plots ontpopt tot een puber? In deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert. Luister naar de derde aflevering van Pubernesten over ongelukkig zijn. Vanaf 21 november op deze pagina of op je favoriete podcastplatform.

21 november 2023

Tom De Cock over adoptieprocedure: 'Blij verhaal met triestige kant'

Er is een kindje. Die verlossende woorden luidden het einde van een lange adoptieprocedure in voor Tom De Cock (37). Zes jaar geleden veranderde zijn leven voorgoed toen hij samen met zijn man een meisje adopteerde. ‘Die eerste ontmoeting met Jasmijn staat in ons geheugen gegrift’.

14 september 2020
Podcast pubernesten

Pubernesten ... de nieuwe podcast van Leef

Leven met een tiener in huis. Je weet dat het zover is als alles wat je zegt met rollende ogen onthaald wordt, je niet meer mag weten van wie dat berichtje komt, de slaapkamer van je kind verboden terrein is en de sfeer aan de keukentafel in een fractie van een seconde kan omslaan. In elk van deze 5 afleveringen duiken we in een veel voorkomende uitdaging bij tieners, telkens met 1 ouder en 1 expert.

20 oktober 2023
Vaderschap Niki Vanhamel

Vaderschap: 'Er echt zijn, vooral dat heeft je kind nodig'

De tijd dat vader vriendelijk doch kordaat werd verbannen naar de wachtkamer terwijl moeder de vrouw aan het bevallen was, ligt gelukkig al even achter ons. Toch voelen veel partners zich nog steeds minder betrokken tijdens de zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte. Niki Vanhamel (44), vader en coach bij Daddycation vertelt over vaderschap en hoe partners kunnen bijdragen aan het welzijn van de baby én de moeder.

8 juni 2023

Babymassage verbindt ouders in Landen en Geetbets

Wil je leren hoe je je baby kan masseren? Doe in april mee met de workshops van Gezonde Buurt in Landen of Geetbets. ‘Babymassage is meer dan een workshop, het brengt ouders samen’, zegt Annemie Steutelings, Netwerkcoördinator bij CM.

26 maart 2024

Zo maak je van je kind een wereldburger

Als ouder wil je graag dat je kind opgroeit tot een persoon die openstaat voor iedereen, ook voor mensen met een andere mening, religie, of culturele achtergrond. Je kind opvoeden tot een ruimdenkend mens begint natuurlijk thuis. Wat kun je als ouder doen om je kinderen bij te brengen hoe belangrijk en mooi diversiteit is? Esther Wallace is directrice in basisschool Sancta Maria uit Leuven en heeft zelf een papa die uit Trinidad en Tobago komt. Ze geeft met veel plezier enkele tips.

17 maart 2023