Samen op weg naar meer welzijn in jouw gemeente

Ja, je leest het goed, streven naar meer levenskwaliteit, dat doen we samen. Vul daarom als de bliksem onze Gezonde Buurt-bevraging in.

20 november 2023

Telefoonvrijwilliger Marc: ‘Een tevreden klant én een gelukkige chauffeur, dat is het doel.’

‘Normaal regel ik zo’n 1.200 ritten voor mensen die minder mobiel zijn, maar dit jaar gaan dat er makkelijk meer zijn.’ Marc Peirens engageert zich al bijna twintig jaar lang als telefoonvrijwilliger bij CM-Mobiel. Na al die jaren doet hij het bijna met de ogen dicht, maar nog altijd met veel vuur. ‘Ik doe dat gewoon graag. En ik weet dat ik zo mensen help. Dat doet mij deugd.’

19 oktober 2023

Wereldverbeteraar? Begin bij je buurt

Een leuke buurt om in te wonen, dat wil toch iedereen? CM is nog op zoek naar buurtverbeteraars die deel willen uitmaken van de participatieraad in hun zone. Laat dat woord je niet afschrikken, het klinkt stoffiger dan het is. ‘Wij noemen het af en toe liever een partycipatieraad.’

16 juni 2022

Een dag uit het leven van een maatschappelijk werker

Sinds 5 jaar is Hannelie Taillaert (31) uit Oostende aan de slag als maatschappelijk werker bij CM. ‘En ik had nog geen dag spijt’, getuigt ze enthousiast. We volgen haar een dag op de werkvloer.

13 december 2022

Schenk jezelf een 'Gezondheidscadeau'

Zolang je maar gezond bent! Een waarheid als een koe. Gelukkig heb je je gezondheid (toch gedeeltelijk) zelf in de hand. Want je gedrag kan een grote invloed hebben op je gezondheid.

17 oktober 2023

Vinger aan de polls

Met de rubriek 'Vinger aan de polls' polsen we graag naar de ervaring en meningen van onze lezers. Benieuwd of je mening overeenstemt met de rest van Vlaanderen? Lees het hier of in volgende papieren Leef.

4 december 2023