Stomamateriaal

Ben je stomapatiënt en gebruik je dus stomamateriaal? Dankzij de virtuele portefeuille hoef je zelf niet meer te betalen voor het stomamateriaal dat je met je budget bestelt.

Terugbetaling ziekteverzekering

Als stomapatiënt krijg je een virtuele portefeuille. Dat is het budget waarmee je stomamateriaal kunt verkrijgen. Je arts bepaalt je budgetprofiel op basis van jouw situatie en noden. Het budget kan dus verschillen van patiënt tot patiënt. Met het budget bestel je het stomamateriaal dat het beste bij je past.

Van je bandagist krijg je een stomakaftje. Dat is een communicatiemiddel tussen je zorgverleners. Het bevat je voorschriften, getuigschriften van aflevering en notities van de contactmomenten. 

Voor het materiaal dat je met je budget bestelt, moet je zelf niet betalen. De afrekening gebeurt rechtstreeks tussen de bandagist en CM. 

Voor professioneel advies, ondersteuning en bezoek aan huis kun je ook terecht bij het Goed stomahuis. Een team van bandagisten en verpleegkundigen met expertise in stoma- en incontinentiezorg staat voor je klaar.

Vraag je arts om een voorschrift

Vraag je arts(-specialist) om het specifiek medisch voorschrift voor stomamateriaal in te vullen. 

Bestel bij een erkende bandagist

Bestel het materiaal bij een erkende bandagist, die je ook alle informatie over stomamateriaal en je budget kan verschaffen. 

De bandagist levert af

De bandagist levert het materiaal bij je af en maakt een getuigschrift van aflevering op.

Je ontvangt materiaal voor maximaal drie maanden. Maar je hebt niet elke drie maanden een voorschrift nodig. 

De bandagist bezorgt CM alle info

De bandagist stuurt alle nodige documenten naar CM, dat de betaling rechtstreeks met de bandagist verrekent.