Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Afbeelding
Luc van Gorp met zijn boek, Mensenmaat

Mensenmaat. Een pleidooi voor imperfectie

Mensenmaat, het boek

In ‘Mensenmaat’ omarmt CM-voorzitter Luc Van Gorp de imperfectie. Want vanuit kwetsbaarheid ontstaat solidariteit.

Mensenmaat, de podcast

In 7 gesprekken tekent Luc Van Gorp samen met zijn gasten uit verschillende domeinen van onze maatschappij een toekomst uit.

Zowel in de zorg als in het bedrijfsleven moeten we een balans vinden tussen efficiënt en zinvol met onze tijd omgaan, tussen de lineaire en de innerlijke tijd, tussen actie en bezinning. Maar juist die balans is vandaag grondig verstoord.

Tijdens de seminariereeks ‘Tijd voor de mensen in zorg en economie’ ging Sociopolis in gesprek met zes gastsprekers, onder wie CM-voorzitter Luc Van Gorp.

Je kunt ook de volledige seminariereeks van Sociopolis bekijken. De reeks is een samenwerking met Woon- en Zorgcentrum Annuntiaten Heverlee - Sociopolis, Leerstoel Economie van de Hoop, UCSIA, Zorgnet-Icuro, SPES-forum, Magazijn en Sylvester.

Mensenmaat in de pers

Persbericht CM, 19-04-2021

We leven in een welvarend land, onze levensverwachting breekt alle records, de medische wetenschap scheert nooit geziene toppen en een eindeloze stroom innovaties biedt oplossingen voor alle denkbare problemen. En toch … scheelt er iets. Want hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze oprecht gelukkig zijn?

Lees meer

Interview in Visie, 22-04-2021

'Als we het niet anders aanpakken, staan ons nog veel grotere rampen te wachten.'

Lees meer

Interview in Touché op Radio 1, 25-04-2021

Luc Van Gorp was zondag te gast in Touché. Al zes jaar lang leidt hij de CM, de Christelijke Mutualiteit. Ook al is de CM het grootste ziekenfonds van ons land, toch houdt hij niet van het woord ziekenfonds. Veel liever wil hij inzetten op gezondheid. Iedereen streeft naar een kwalitatief leven.

Luister hier

Artikel bij het interview in Touché op Radio 1

'De meest zinvolle gesprekken zijn de gesprekken zonder woorden, waar je niets zegt.'

Lees meer

Interview in Het Laatste Nieuws, 26-04-2021

CM-voorzitter Luc Van Gorp pleit voor imperfectie en leven op mensenmaat: 'We zijn slaaf van onze systemen geworden en zie waar het ons heeft gebracht.'

Lees meer

Interview in Knack, 28-04-2021

‘Wanneer zullen we eindelijk inzien dat het leven niet in stijgende lijn gaat?’

Lees meer

Luc Van Gorp achter het stuur bij CM-Mobiel

CM-voorzitter Luc Van Gorp vervoerde een namiddag minder mobiele mensen en luistert naar hun verhalen.

Zorg en welzijn beginnen voor Luc bij de relatie tussen mensen. ‘We moeten naar een wereld op mensenmaat, waar relaties en samenleven belangrijker zijn dan structuren en processen’, zegt hij.