Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Meer dan koffieklets

Korte ontmoetingen kunnen een groot verschil maken bij de ervaring van druk, vooral bij jonge ouders. Daarom is er ‘Meer dan koffieklets’.

'Meer dan koffieklets' is een methodiek, ontwikkeld door CM, om scholen en organisaties (bv. sportclubs en jeugdbewegingen) te ondersteunen om sociale contacten tussen ouders op gang te brengen.

Waarom?

Sociaal contact is een belangrijke ontlader: even je hart luchten, tot rust komen, ventileren. Dat doet deugd. We laten iets los, laden onszelf op, voelen ons erkend, wisselen ervaringen uit, geven en krijgen waardevolle tips. En zo stapelen er zich geen onnodige negatieve gevoelens op over onszelf of anderen.

Veel ouders hebben het gevoel dat ze minder tijd en energie hebben om af te spreken met familie, vrienden, collega’s. Ze denken vaak dat we er alleen voor staan in de opvoeding. Dat de zorg voor hun kinderen enkel en alleen hun zorg is.

Gelukkig zijn er plaatsen waar ze andere ouders kunnen ontmoeten: bij de bakker, de onthaalouder, in het park, een lokale koffiebar of aan de schoolpoort. Plekken waar er plaats is voor zulke kleine ontmoetingen, kunnen de dagelijkse rush doorbreken. Het is een uitnodiging om even in het nu te komen. Je gaat van het gevoel dat jij de enige bent die hiermee worstelt, naar de realiteit dat iedereen met dezelfde dingen worstelt.

Deze korte babbeltjes in de opvang of aan de schoolpoort zijn belangrijk en doen deugd. Gun ouders de tijd voor zo’n babbeltje.

Voor wie is het?

Het pakket richt zich tot scholen en organisaties (bv. sportclubs en jeugdbewegingen) die ouders bereiken met jonge kinderen. Bij activiteiten met ouders kan ‘Meer dan koffieklets’ worden gebruikt om de gesprekken tussen ouders op gang te trekken.

Hoe vraag je het aan?

Vraag het pakket aan via www.gezondebuurt.be.