HomeZiekteVroegtijdige zorgplanning

Levenswensen

Kaarten over leven en sterven

Tijdens ons leven maken we heel wat keuzes. Wat gaan we eten vandaag? Waar wil ik wonen? Wanneer wil ik op pensioen gaan?

Maar wat als je plots ziek wordt of ernstig gewond raakt door een ongeval? Heb je er al over nagedacht welke zorg je dan (niet meer) wil? En weet je familie wat jij belangrijk vindt?

Het is belangrijk dat je hierover kunt praten met elkaar. Je zorgt er vandaag voor dat je familie, vrienden of zorgverleners de juiste keuzes maken in moeilijke tijden.

Praten is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar ook daar heeft CM een oplossing voor.

Ben je zorgverlener?

Het thema levenseinde bespreekbaar maken, is een moeilijke opdracht. De kaarten van ‘Levenswensen’ helpen jou hierbij op weg. Je vindt ze ook in de nieuwe kennisclip in de basistraining doelgerichte zorg, een gratis cursus in de VIVEL Academie. 

Video: hoe gebruik je 'Levenswensen' als eerstelijnsprofessional?

Nadenken en praten

‘Levenswensen’ helpt je om op een eenvoudige en laagdrempelige manier na te denken over het levenseinde en de bijhorende voorkeuren en wensen.

  • Je kiest uit 37 kaarten met omschreven wensen wat voor jou op dit moment en in moeilijke tijden belangrijk is. Daarnaast zijn er 2 jokerkaarten waarop je je heel persoonlijke wensen of voorkeuren noteert. Dat kunnen ook heel kleine dingen zijn waarvan je geniet, maar die mogelijk heel wat mensen niet weten.
  • Als je weet wat je wil, kun je de gekozen, maar ook de niet-gekozen kaarten bespreken met je familie, vrienden en/of zorgverlener(s).

Waarom 'Levenswensen'?

‘Levenswensen’ helpt je als je:

  • wil praten met je familie over hun toekomstwensen;
  • jezelf wil voorbereiden op onverwachte levenswendingen;
  • een chronische ziekte hebt of je levenseinde nadert.

Koop ‘Levenswensen’ bij Goed voor 5 euro

‘Levenswensen’ is exclusief te koop in:

Afhaling in een vestiging naar keuze is gratis, levering per post kost 6,90 euro extra.

Ga ook naar


Download