Ben de Bever

Ben de Bever helpt je nog beter je tanden te poetsen


Mondhygiëne bij kinderen


Het glazuur van kindertanden is nog niet sterk waardoor ze heel gevoelig zijn voor cariës. Minimaal twee keer per dag poetsen is dan ook aan te raden. 

Niet alleen een goede mondhygiëne en een regelmatig bezoek aan de tandarts zorgen voor een gezond gebit. Ook wat kinderen eten en drinken speelt een rol.

Aanbod voor kleuters


Goede mondhygiëne aanleren doe je het best vanaf de eerste melktand. Dankzij Lanterfantje wordt het aanleren van een goede mondhygiëne een leuk avontuur.

Orthodontie


Moet je kind een beugel dragen? CM heeft een tegemoetkoming voor orthodontie, bovenop de terugbetaling van de ziekteverzekering. En met het CM-MediKo Plan kun je je nog bijkomend verzekeren.

GBS De weide wereld won de Ben de Bever-wedstrijd


Vorig schooljaar organiseerde Ben de Bever een leuke wedstrijd. Hij ontving liefst 319 supercreatieve inzendingen, elke klas kreeg als beloning een educatief gebit. De hoofdprijs – een bezoek van Ben met zijn tandentent – werd in de wacht gesleept door GBS De weide wereld in Kruisem. 

Komt Ben de Bever ook naar jouw school?

Komt Ben de Bever ook naar jullie school?


Wie weet brengt Ben de Bever in 2023 wel een bezoekje aan jullie school? Leerlingen kunnen een bezoek van Ben winnen als ze een bericht sturen naar bendebever@cm.be. Hij verneemt graag alles over hun klas en wat ze doen voor een gezonde mond. Elke leerling mag sowieso rekenen op een persoonlijk antwoord van Ben.