HomeVoordelenGezondheid en preventie

Gezond op weg met diabetes type 2

Diabetes kan je dagelijkse leven volledig op zijn kop zetten. Wil je graag gezonder eten, minder stress of meer bewegen? Weet je niet waar te beginnen? CM helpt je op weg met het gratis leefstijlprogramma voor personen met diabetes type 2.

Frans (66) kreeg zes jaar geleden de diagnose diabetes type 2. ‘Eens diabeet, altijd diabeet. Maar weet je wat het beste nieuws is? Ik red het al de ganse tijd zonder medicatie of insuline-inspuitingen. En dat puur dankzij gezonde voeding en voldoende beweging.’

CM-voordeel

Groepsprogramma dat CM-leden met diabetes type 2 op weg helpt naar een gezonde leefstijl. Het programma bestaat uit workshops, infosessies en individuele coachingsessies.

Het leefstijlprogramma bevat negen groepssessies en drie individuele coachingsessies, gespreid over drie maanden. Nadien is er nog een terugkomsessie. 

'Gezond op weg met diabetes type 2' werkt rond vijf thema’s: voeding, beweging, mentaal welbevinden, diabeteseducatie en Positieve Gezondheid. 

Een diëtist, beweegcoach, diabeteseducator, psycholoog en coach begeleiden je naar een gezonde leefstijl.

Elke deelnemer ontvangt een uitgebreide map met cursusmateriaal en tips.

Voorwaarden

  • Je bent lid van CM. 
  • Je volgt dit programma voor de eerste keer.
  • Je hebt diabetes type 2. 
  • Je bent gemotiveerd om het programma te volgen.

Wat te doen?

De sessies die in september plaatsvinden in Brugge en Kortrijk zijn volzet. Zodra er nieuwe sessies georganiseerd worden, kun je dat op deze webpagina lezen.

Goed om te weten

Het programma werd ontwikkeld door CM in samenwerking met de Arteveldehogeschool en de Diabetes Liga.

Meer informatie

Heb je nog een vraag over de inhoud van het programma? Mail naar gezondopwegmetdiabetes@cm.be.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen