HomeVoordelenGezondheid en preventie

Gezond op weg met diabetes type 2

Diabetes kan je dagelijkse leven volledig op zijn kop zetten. Wil je graag gezonder eten, minder stress of meer bewegen? Maar weet je niet waar te beginnen? CM helpt je op weg met een leefstijlprogramma voor personen met diabetes type 2.

Frans (66) kreeg zes jaar geleden de diagnose diabetes type 2. ‘Eens diabeet, altijd diabeet. Maar weet je wat het beste nieuws is? Ik red het al de ganse tijd zonder medicatie of insuline-inspuitingen. En dat puur dankzij gezonde voeding en voldoende beweging.’

CM-voordeel

Nieuw in 2023: voor groepsprogramma’s vanaf 1 januari 2023 krijgen CM-leden een éénmalige tegemoetkoming van 200 euro per persoon op het betaalde deelnamegeld. Leden met verhoogde tegemoetkoming krijgen 250 euro.

Het groepsprogramma helpt personen met diabetes type 2 op weg naar een gezonde leefstijl. Het bestaat uit negen groepssessies en twee individuele coachingssessies, gespreid over drie maanden. Nadien is er nog een terugkomsessie. 

'Gezond op weg met diabetes type 2' werkt rond vijf thema’s: voeding, beweging, mentaal welbevinden, diabeteseducatie en Positieve Gezondheid. 

Een diëtist, beweegcoach, diabeteseducator, psycholoog en coach begeleiden je naar een gezonde leefstijl.

Elke deelnemer ontvangt cursusmateriaal en tips.

Voorwaarden

  • Je bent lid van CM. 
  • Je volgt dit programma voor de eerste keer.
  • Je hebt diabetes type 2. 
  • Je bent gemotiveerd om het volledige programma te volgen.

Wat te doen?

Schrijf je bij CM-Gezondheidsacademie in voor het leefstijlprogramma. Je vindt er een overzicht van de concrete locaties en data.

De tegemoetkoming voor CM-leden wordt automatisch verrekend bij inschrijving.

Goed om te weten

Het programma werd ontwikkeld door CM in samenwerking met de Arteveldehogeschool en de Diabetes Liga.

Meer informatie

Heb je nog een vraag over de inhoud van het programma? Mail naar gezondopwegmetdiabetes@cm.be.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen