Boekenkorting

Als CM-lid krijg je korting voor verschillende boeken over onder meer gezondheid, welzijn, terugbetalingen en voorzieningen.

Cadeautje van CM

Onze 2,5-jarige CM-leden die de eerste keer door de schoolpoort wandelen krijgen gratis het prentenboek 'Anna in de klas'.

Om je kleuter voor te bereiden op die allereerste schooldag krijg je van CM een prentenboek en aftelkalender naar die dag, als je onze CM-promoties in je mailbox ontvangt.

Twee maanden voor je kleuters instapdag ontvang je dan een e-mail met tips rond 'gezond naar school'. Hierin vind je de unieke reserveringscode waarmee je het boekje kunt aanvragen.

Ongeveer tien dagen voor de grote dag ontvang je het prentenboek en een aftelkalender naar de eerste schooldag.

Belangrijk: Je ontvangt deze mail alleen wanneer bij je communicatievoorkeuren hebt aangegeven dat je de promoties van CM en info over CM-diensten en -voordelen wilt ontvangen.

Samana webshop

Als CM-lid koop je deze boeken in de webshop van Samana aan een voordeligere prijs.

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers nood hebben aan duidelijke informatie. Daarom bundelde Samana alle informatie die ze als erkende vereniging voor mantelzorgers in de loop van de jaren verzamelde.

Dat resulteerde in een lexicon, een abc van de mantelzorg. Van a van administratieve rompslomp, over d van draagkracht en h van hulp tot z van zorg en zingeving. Het boek wil een gids zijn die je helpt om je tocht als mantelzorger zo goed mogelijk uit te stippelen.

In de boekhandel kost het 16,95 euro, maar als CM-lid kun je het kopen tegen de voordeelprijs van 10 euro (+ 3 euro verzendkosten).

Mantelzorgers die een deel van de zorg voor een partner, ouder, kind of vriend op zich nemen, moeten ook goed voor zichzelf zorgen. In het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger in Vlaanderen’ vind je tientallen tips en 'recepten' voor zelfzorg. Altijd wordt verwezen naar inspirerende boeken en websites die helpen om goed voor zichzelf te zorgen.

Het boek is een mooi cadeau voor jezelf of om die speciale mantelzorger in jouw omgeving te bedanken.

Als CM-lid koop je het boek aan 15 euro, in plaats van 17 euro (+ 3 euro verzendkosten).

Als mantelzorger heb je soms nood aan ondersteuning om de zorg vol te houden. Hilde Vandebroek is zelf mantelzorger en beschrijft in een dagboek wat ze meemaakt en hoe ze zich daarbij voelt.

Ga met dit boek aan de slag en word je als mantelzorger meer bewust van je eigen situatie. Je kunt je ervaringen en gevoelens aan het papier – de invulbladen in het boek – toevertrouwen en zo nieuwe inzichten verwerven. Een kwartiertje per dag schrijven in een dagboek is een moment van rust. Het is pure 'me-time' voor de mantelzorger.

Als CM-lid koop je het boek aan 15 euro, in plaats van 19,95 euro (+ 3 euro verzendkosten).

Goed thuiszorgwinkel

Bestel dit boek met de kortingscode GEZONDHEID. Het wordt gratis geleverd. Je kunt het boek ook in een Goed thuiszorgwinkel kopen of bij de uitgever bestellen.

Wat kun je zelf doen om gezond en gelukkig te leven? En hoe versterk je de gezondheid van anderen? Cruciale vragen waarop CM in een lijvig boek een antwoord formuleert.

Het boek ‘Jouw gezondheid' brengt de factoren in kaart die de gezondheid beïnvloeden en dit vanuit een brede definitie op gezondheid. Gezond zijn is immers veel meer dan niet ziek zijn. Niet alleen voeding, beweging en slaap zijn belangrijk, ook mentaal welbevinden, sociale contacten, zin geven aan wat je doet, een aangename woonomgeving ...

Daarnaast krijg je een praktisch overzicht van veelvoorkomende gezondheidsklachten en ziekten. Je leest wat ze zijn en hoe ze worden veroorzaakt, maar vooral wat je zelf kunt doen en wanneer je het best een arts raadpleegt.

'Jouw gezondheid' is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en telt vierhonderd pagina’s. Het boek kost in de handel 29,99 euro. Als CM-lid koop je het boek aan met 10 procent korting.

Diabetes Liga

Je bestelt deze boeken bij de Diabetes Liga. Vergeet de kortingscodes niet te gebruiken!

'Lekker koken met diabetes' verrast je met een culinaire verwennerij met maar liefst tweehonderd gezonde en lekkere recepten. Ze zijn samengesteld uit voedzame en kleurrijke ingrediënten.

Met dit boek zet je in een mum van tijd heerlijke maaltijden op tafel.

Het boek kost in de handel 35 euro. Als CM-lid koop je het aan de voordeelprijs van 31,50 euro met de kortingscode lekkerkokencm2024.

‘Leven met diabetes type 2’ helpt je op weg naar een zo zorgeloos mogelijk leven met diabetes. Het boek is dé referentie voor mensen met diabetes type 2 en hun familie.

Naast medische informatie biedt het boek ook nuttige wegwijzers en praktische tips om je diabetes in eigen handen te nemen.

Het boek kost in de handel 15 euro. Als CM-lid koop je het aan de voordeelprijs van 10 euro met de kortingscode CM2024.

Sociale Landkaart

Abonneer je voordelig op hét naslagwerk voor sociale rechten en voorzieningen: de Sociale Landkaart

Hoelang kan ik tijdskrediet nemen voor de zorg van een ziek kind? Wanneer maak ik aanspraak op een huurpremie? Waar moet ik een rolstoel aanvragen? Dankzij de Sociale Landkaart vind je snel een antwoord op deze en vele andere vragen.

De handige gids:

  • vertelt je alles over de sociale rechten, tegemoetkomingen en voorzieningen waar je als hulpbehoevende of mantelzorger recht op hebt;
  • combineert de regelgeving van sociale rechten - inclusief de interpretatie en toepassingsregels - met het ruime aanbod in zorg;  
  • is een onmisbare handleiding bij de organisatie en ondersteuning van zorg. 

De Sociale Landkaart is online beschikbaar in een abonnementformule, zodat je altijd over de meest recente info beschikt. Als CM-lid krijg je een voordeelprijs.

Meer info over de inhoud, prijzen en kortingen