HomeVoordelenThuiszorgInfo en adviesMaatschappelijk Werk

Zij worden geholpen door een maatschappelijk werker van CM

Plots ziek, langdurige gezondheidsproblemen, een blijvende handicap, zorgbehoevend? Heb je vragen of nood aan ondersteuning bij thuiszorg? Dan kun je net als Rita, Liliane en Thomas rekenen op de dienst Maatschappelijk Werk.

Rita en maatschappelijk werker Joëlle

Na vele onderzoeken kreeg Rita (52) de diagnose jongdementie. Sinds kort komt maatschappelijk werker Joëlle bij Rita en haar gezin langs. 

Joëlle zorgt voor informatie over het ziektebeeld en geeft advies. Ze bespreekt ook hoe het gezin op termijn een beroep kan doen op hulpverlening. Het gezin kan zo zelf stappen zetten om het dagelijkse functioneren zo vlot mogelijk te regelen.

Liliane en maatschappelijk werker Dave

Marcel (76) is zwaar zorgbehoevend. Hij heeft hoge medische kosten en moet rondkomen met een klein pensioen. Zijn vrouw Liliane neemt het grootste deel van de zorg op zich.

Dave, de maatschappelijk werker, bespreekt met Marcel en Liliane op welke financiële tegemoetkomingen ze recht hebben. Dave schakelt ook thuiszorgdiensten in voor extra hulp bij de verzorging van Marcel en het huishouden. Zo heeft Liliane weer wat meer tijd voor zichzelf.

Thomas en maatschappelijk werker Emmy

Thomas (18) raakte betrokken in een verkeersongeval. Na een lange revalidatie hervatte hij zijn studies, maar hij heeft nog veel hulp nodig.

Samen met maatschappelijk werker Emmy werkt het gezin een plan uit zodat Thomas zo zelfstandig mogelijk kan leven en leren. Emmy bekijkt ook op welke tegemoetkomingen en voorzieningen hij recht heeft. Verder opent ze een dossier bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap om tegemoetkomingen voor hulpmiddelen te krijgen.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen