HomeVoordelenThuiszorgOpvang

Andere zorgverblijven

Woonzorgcentrum

Een woonzorgcentrum (nieuwe benaming voor rusthuis) is een door de overheid erkend huis waar senioren permanent wonen. Als er in een woonzorgcentrum ook plaatsen zijn voor zwaar zorgbehoevende ouderen, spreken we van een rust- en verzorgingstehuis (RVT).

Woonzorgcentra en RVT's kunnen ook andere taken opnemen zoals nachtopvang, waarbij de zorgbehoevende persoon overdag in een thuiszorgsituatie verblijft en de nacht doorbrengt in het tehuis.

Met vragen over je rechten en plichten in een woonzorgcentrum kun je terecht bij de Woonzorglijn van de Vlaamse Gemeenschap: 02 553 75 00 of woonzorglijn@vlaanderen.be.

Assistentiewoningen

Heb je zorg nodig en is je woning niet aangepast aan je noden? Wil je een woning kopen of huren waarin je met wat hulp zelfstandig kunt wonen? Dan is een assistentiewoning iets voor jou. 

Een assistentiewoning biedt comfort, privacy en veiligheid. 24 uur op 24 kun je hulp inroepen via een persoonlijk alarmsysteem. De infrastructuur is aangepast zodat je er zo lang mogelijk kunt blijven wonen. 

Een groep assistentiewoningen beschikt ook over een gemeenschapsruimte waar activiteiten worden georganiseerd. En er is een woonassistent die je helpt alle zorg en comfort te organiseren. 

Ook CM biedt met de zorgmakelaar woonassistentie aan. Meer over deze dienstverlening en projecten vind je www.cm.be/zorgmakelaar

Op www.checkassistentiewoning.be lees je meer over het huren of aankopen van een assistentiewoning.

Ga ook naar


CM-diensten en -voordelen