HomeVoordelenZiekte en behandelingMateriaalTandprothesen

Tandprothesen

CM-voordeel

Heb je nood aan een uitneembare of vaste prothese zoals een kroon, een brug of een implantaat? Dan heb je recht op een tegemoetkoming van 60% van de kosten voor aankoop en plaatsing, tot 1.050 euro (bij verhoogde tegemoetkoming: 75% met een maximum van 1.050 euro).

Voorwaarden

  • Lid zijn van CM.  
  • Er is geen recht op de tegemoetkoming van de wettelijke ziekteverzekering voor uitneembare tandprothesen.
    • Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de ziekteverzekering deze prothesen. Dit is wettelijk beschreven en verschilt voor kinderen en volwassenen. Kom je in aanmerking voor de tegemoetkoming door de ziekteverzekering? Dan gelden de wettelijke tarieven en is er geen terugbetaling vanuit het CM-voordeel.
  • Er loopt geen aanvraag tot terugbetaling via de Technische Tandheelkundige Raad. 
  • De terugbetaling geldt voor de plaatsing van nieuwe vaste prothesen (kronen, bruggen en implantaten waar een vaste prothetische voorziening op geplaatst wordt), nieuwe uitneembare prothesen en voor bijplaatsingen op bestaande uitneembare prothesen. De tegemoetkoming geldt niet voor rebaseringen, ook niet voor herstellingen. Overzicht van de prestaties die al dan niet in aanmerking komen
  • De prothese wordt afgeleverd door een tandarts die erkend is door het Riziv. 
  • De (bij)plaatsing gebeurt vanaf 1 januari 2021. 
  • De tegemoetkoming tot 1.050 euro is mogelijk per twee kalenderjaren. Hoe wordt de tegemoetkoming berekend over twee kalenderjaren?

Wat te doen?

Vraag je zorgverlener een bewijsstuk voor terugbetaling in het kader van het CM-tandvoordeel. Het Riziv stelt hiervoor het formulier ‘Harmonisatiedocument: bewijsstuk voor uitgevoerde behandeling(en)’ ter beschikking. Bezorg het ingevulde formulier via een CM-brievenbus of de Mijn CM-app. Je moet dit formulier in principe niet zelf afdrukken en aan je zorgverlener geven. Mocht dit uitzonderlijk toch nodig zijn, kun je dit aanvraagformulier doorgeven. 

Goed om te weten

  • Wil je nog meer terugbetaald krijgen? Sluit aan bij CM-MediKo Plan. Deze verzekering biedt extra terugbetalingen, ook voor tandzorg.

Benieuwd welke gemiddelde kostprijs en gemiddelde terugbetaling je kunt verwachten bij een tandprothese? Wij zetten de meest voorkomende behandelingen en hun kostprijs op een rij.

Meer informatie

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen


Tandprothesen


Word lid

Een persoonlijke dienstverlening, een brede waaier aan diensten en voordelen. En dat tegen een voordelige prijs. CM is niet voor niets het grootste ziekenfonds van het land. 

Wil ook jij lid worden? Dat kan snel en eenvoudig.

Sluit nu aan