HomeVoordelenZiekte en behandelingMateriaalTandprothesen

Tandprothesen (regeling vanaf 1 januari 2021)

CM-voordeel

Heb je nood aan een uitneembare of vaste prothese zoals een kroon, een brug of een implantaat? Dan heb je recht op een tegemoetkoming van 60% van de kosten, tot 1.050 euro (bij verhoogde tegemoetkoming: tot 75% met een maximum van 1.050 euro).

Voorwaarden

  • Lid zijn van CM. 
  • Er is geen terugbetaling van de ziekteverzekering. Er loopt ook geen aanvraag tot terugbetaling via de Technische Tandheelkundige Raad. 
  • De terugbetaling geldt voor de plaatsing van nieuwe prothesen (vast en uitneembaar) en voor bijplaatsingen op bestaande uitneembare prothesen. De tegemoetkoming geldt niet voor herstellingen of rebaseringen. 
  • De prothese wordt afgeleverd door een tandarts die erkend is door het Riziv. 
  • De (bij)plaatsing gebeurt vanaf 1 januari 2021. 
  • De tegemoetkoming tot 1.050 euro is mogelijk per twee kalenderjaren. 

Wat te doen?

Vraag je zorgverlener een bewijsstuk voor terugbetaling in het kader van het CM-tandvoordeel. Het Riziv stelt hiervoor het formulier ‘Harmonisatiedocument: bewijsstuk voor uitgevoerde behandeling(en)’ ter beschikking. Bezorg dit formulier aan CM of stuur het op via de Mijn CM-app. Je moet dit formulier in principe niet zelf afdrukken en aan je zorgverlener geven. Mocht dit uitzonderlijk toch nodig zijn, kun je dit aanvraagformulier aan CM doorgeven. 

Goed om te weten

Meer informatie

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen


Tandprothesen


Word lid

Een persoonlijke dienstverlening, een brede waaier aan diensten en voordelen. En dat tegen een voordelige prijs. CM is niet voor niets het grootste ziekenfonds van het land. 

Wil ook jij lid worden? Dat kan snel en eenvoudig.

Sluit nu aan