Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Zorg in een woonzorgcentrum, centrum voor kortverblijf of voor dagverzorging

CM-Zorgkas betaalt een deel van de zorg als je verblijft in een woonzorgcentrum, een centrum voor kortverblijf of een centrum voor dagverzorging.

Vlaamse sociale bescherming

Verblijf je in een Vlaams erkend woonzorgcentrum, centrum voor kortverblijf of centrum voor dagverzorging? Dan betaalt de Vlaamse sociale bescherming via CM-Zorgkas voor jou een deel van de zorg. Bij dagverzorging betaalt CM-Zorgkas ook een deel van het vervoer naar het centrum.

Deze bedragen betaalt CM-Zorgkas rechtstreeks aan het centrum waar je bent opgenomen. Je ontvangt ze dus niet zelf op je rekening, maar het centrum brengt deze bedragen in mindering op jouw factuur. Je hoeft hier zelf niets voor doen. 

Als je in een woonzorgcentrum verblijft, ontvang je wel zelf het zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden. Dit gebeurt automatisch als het woonzorgcentrum erkend is door de Vlaamse overheid. Het woonzorgcentrum geeft je opname door aan CM-Zorgkas. Daarna ontvang je van CM-Zorgkas een brief met meer informatie over je zorgbudget.

Afhankelijk van de zwaarte van de zorg, ontvang je bij opname in een centrum voor kortverblijf of dagverzorging ook een zorgbudget voor zwaar zorgbehoevenden. Als je hiervoor in aanmerking komt, ontvang je van CM-Zorgkas een brief.

CM-voordeel

Verblijf je in een centrum voor kortverblijf of centrum voor dagverzorging? Als CM-lid krijg je een bijkomend voordeel. Hiervoor bezorg je de factuur die je van het centrum ontvangt aan CM. Meer informatie en voorwaarden: