Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Herstelverblijf

Na een hospitalisatie of ernstige ziekte is een herstelverblijf soms aangewezen.Tijdens een herstelverblijf wordt werk gemaakt van de revalidatie, zelfredzaamheid, zelfzorg en ondersteuning van de mantelzorg.

Een herstelverblijf met een terugbetaling van CM kan voor minimaal veertien dagen en tot zestig dagen per pathologische situatie en per kalenderjaar. Bij een orthopedisch steunverbod of chemobehandeling wordt het verblijf verhoogd tot maximaal negentig dagen.

Per verblijfsdag in een CM-zorgverblijf ontvang je:

Je hebt keuze uit drie CM-zorgverblijven:

Download het aanvraagformulier

Download het aanvraagformulier of vraag het aan bij de sociale dienst van het ziekenhuis of in het CM-kantoor. Laat ook het formulier voor revalidatie invullen.

Bezorg het aan een CM-zorgverblijf

Bezorg beide formulieren aan een CM-zorgverblijf naar keuze. Of laat het bezorgen door de sociale dienst van het ziekenhuis.

Het zorgverblijf neemt contact op

Het zorgverblijf beoordeelt je aanvraag en neemt contact met je op voor verdere afspraken.  

Extra info

  • Voor de opname in en het ontslag uit een CM-zorgverblijf ontvang je een forfaitaire verplaatsingsvergoeding.
  • Ben je aangesloten bij CM-Hospitaalplan? Dan krijg je de helft van je persoonlijk aandeel terugbetaald voor een herstelverblijf dat rechtstreeks verband heeft met de gewaarborgde hospitalisatie en plaatsvindt in een CM-zorgverblijf binnen de drie maanden na de hospitalisatie. Dit voor maximum 30 dagen per kalenderjaar.

Voor een herstelverblijf in een ander centrum dan een CM-zorgverblijf is er een terugbetaling van 15 euro per verblijfsdag voor maximaal twintig dagen over een periode van twee kalenderjaren. 

De terugbetaling wordt enkel toegekend bij ernstige dementie, of als er een psychische reden of noodzaak is om opgevangen te worden in een aangepaste en kleinschalige entiteit. Je kunt dit aanvragen door dit formulier naar de adviserend arts van CM te sturen. 

Om recht te hebben op de terugbetaling mag je het verblijf niet aanvatten vooraleer je de goedkeuring van de adviserend arts ontvangen hebt. 

Behoor je niet tot deze doelgroep, dan kun je mogelijk wel een terugbetaling krijgen voor je herstelverblijf onder de noemer van kortverblijf.