HomeOver CMVrijwilligers

Onze visie

Je wilt iets doen. Sterker nog, je wilt een verschil maken in de samenleving, een bijdrage leveren die waardevol is. 

Kortom, je hebt goesting om de handen uit de mouwen te steken. Alleen weet je niet goed wat en hoe.

Vrijwilligen is de logische stap

Wil je je steentje bijdragen? Dat kan op honderd-en-een vlakken en met duizend-en-twee talenten. Kun je goed luisteren, ben je een meester-organisator, ben je supersociaal, een noeste werker of heel erg zorgzaam? Vrijwilligen kun je in alle maten en kleuren en er is zeker één engagement je op het lijf geschreven. 

Maar wat je ook doet: jij hebt de touwtjes in handen. Jij kiest hoe je vrijwilligt, alleen of in groep, waar en wanneer. Eenmalig, af en toe of een vast engagement voor lange duur? Het kan allemaal. Zelfs met de kleinste actie maak je een groot verschil. 

Wij helpen je sowieso op pad. Met coaching en ondersteuning. 

Beleef een avontuur in twee richtingen

Vrijwilligen is een avontuur. Je geeft en je krijgt terug. Plezier, om maar iets te noemen. 

Je leert ook nieuwe mensen kennen, je breidt je eigen netwerk uit, je verlegt je grenzen, je houdt er een gevoel van zelfwaardering aan over, … Kortom, je groeit als mens. 

En heb je zelf wat hulp nodig, dan kun je ook rekenen op een vangnet. Bovendien blijkt uit onderzoek dat vrijwilligen je gezondheid een boost geeft. Zo ben je veerkrachtiger en beter bestand tegen stress.

…waarin gezondheid een grote rol speelt.

Onze visie op vrijwillig engagement sluit aan bij hoe wij gezondheid zien. Net zoals vrijwilligen veel facetten heeft, is ook gezondheid veel breder dan we soms denken. 

Gezond zijn, is zoveel meer dan niet ziek zijn. Het is zelf regisseur zijn van alle fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven. Door te vrijwilligen, help je anderen daarbij… en tegelijk jezelf. 

Klinkt goed?

Waar wacht je dan nog op? Surf naar de vacatures en stel je kandidaat.