HomeOver CMVrijwilligers

Participatie

Lig jij wakker van een gezondheidsnood in jouw buurt of regio? Wil je hierrond mee actie voeren en activiteiten uitbouwen? Heb je interesse om samen met anderen te analyseren waar verbetering van levenskwaliteit mogelijk is?

Dan ben je bij Gezonde Buurt aan het juiste adres.

Waarom participatie?

Met Gezonde Buurt zet CM zich in voor meer levenskwaliteit voor iedereen. Jouw engagement en de gezondheidsnoden van jouw buurt of regio vormen de basis.

Gezonde Buurt wil samen met burgers, vrijwilligers, verenigingen en organisaties initiatieven nemen die leiden tot meer gezondheid in de samenleving. 

Om dit te verwezenlijken hebben we input en ondernemingszin van jou nodig. Help jij, net als de personen uit onderstaand filmpje, ons om voor meer levenskwaliteit te zorgen in jouw buurt? 

Gezonde Buurt

Op verschillende manieren zetten we in op participatie en bouwen we aan een gezonde buurt.

Wil je als burger, als lid van een vereniging of organisatie inzetten op gezondheids- en welzijnsthema’s in je vereniging, buurt of gemeente?

  • Op www.gezondebuurt.be vind je inspiratie en een kant-en-klaar aanbod om samen met CM de gezondheid in jouw omgeving te verbeteren. Je kan er ook een eigen idee indienen waarvoor je ondersteuning zoekt.

Vanuit de CM-zone brengen we de gezondheidsproblemen in de eerstelijnszones in kaart en volgen we het gezondheidsbeleid op. Samen met jou en met lokale partners zetten we in op concrete acties en activiteiten om het verschil te maken.

Netwerkcoördinatoren

In elke CM-zone kan je terecht bij een netwerkcoördinator die het overzicht heeft van de verschillende initiatieven in jouw CM-zone en samen met jou aan de slag gaat voor meer gezondheid.

Maak kennis met één van onze netwerkcoördinatoren en ontdek wat die voor jou kan betekenen.

Je wil je graag met CM inzetten voor meer gezondheid in de samenleving maar je weet nog niet goed wat? Neem dan zeker een kijkje op www.cm.be/vrijwilligers en ontdek wat we op basis van jouw talent kunnen aanbieden.