HomeOver CMVrijwilligers

Participatie

Lig jij wakker van een gezondheidsnood in jouw buurt en wil je hierrond mee actie voeren en activiteiten uitbouwen? Heb je interesse om lokaal samen met anderen te analyseren waar verbetering van levenskwaliteit mogelijk is?

Dan is participatie echt jouw ding!

Waarom participatie?

CM zet zich in voor meer levenskwaliteit voor iedereen. Dit doen we op verschillende niveaus én met een bijzondere aandacht voor het lokale niveau.

Samen met inwoners en betrokken partners willen we per buurt, gemeente of CM-zone gezondheidsproblemen in kaart brengen. Daarna zetten we in op concrete acties en activiteiten om het verschil te maken.

Om dit te verwezenlijken hebben we input, veerkracht en ondernemingszin van jou nodig. Help jij, net als de personen uit onderstaand filmpje, ons om voor meer levenskwaliteit te zorgen in jouw buurt?

Versterkte vrijwilligerswerking

  • Heb je zin om er binnen jouw CM-zone voor te zorgen dat er activiteiten georganiseerd worden?
  • Wil je anderen stimuleren om mee te doen?
  • Wil je er samen met anderen voor zorgen dat sociale dialoog rond gezondheid gevoerd wordt en er verbinding wordt gemaakt met andere organisaties en actoren?
  • Wil je actie voeren en invloed uitoefenen op het (boven)lokale beleid? 

Dan kun je terecht in de Participatieraad van je CM-zone met de netwerkcoördinator als facilitator voor het overleg. Voel je je aangesproken en ben je nieuwsgierig naar meer? Geef ons een seintje via onderstaand formulier of spreek erover met de netwerkcoördinator uit je zone.

Netwerkcoördinatoren

Netwerkcoördinator Lore Michiels: 'Gezondheid is iets wat we alleen kunnen realiseren samen en voor elkaar. Daarom introduceert CM in Vlaanderen netwerkcoördinatoren die elk in hun eigen zone functioneren als verbindende spilfiguur. Als netwerkcoördinator ben ik het eerste aanspreekpunt voor wie aan de slag wil voor meer gezondheid. Ik luister naar ideeën of suggesties en probeer waar mogelijk verbindingen te leggen tussen vrijwilligers, partners en organisaties. Mijn belangrijkste opdracht is om mensen warm te maken om zelf de handen uit de mouwen te steken want ik ga natuurlijk niet alles zelf kunnen oplossen. Gelukkig zijn er potentiële medewerkers in alle maten en hoeken.'

Interesse om je te engageren?

Ben jij een van die potentiële medewerkers en heb je zin om jouw buurt gezonder te maken? Neem dan contact op via onderstaand formulier.