HomeCM-verzekeringen

CM verzekert je tijdens de coronacrisis

In deze verwarrende en moeilijke coronatijden zetten wij nog even de zaken die CM-verzekeringen dekt op een rijtje. Een overzicht van de dekkingen per verzekering.

CM-Hospitaalplan

 • Bij een opname in het ziekenhuis wegens het coronavirus is er in eerste instantie een terugbetaling door de verplichte ziekteverzekering. 
 • Het CM-Hospitaalplan komt voor een ziekenhuisopname tegemoet volgens de normale voorwaarden, onder meer voor verblijfskosten, geneesmiddelen en honoraria tijdens een opname. 
 • Deze verzekering betaalt ook eventuele ambulante kosten (buiten het ziekenhuis) terug, gemaakt één maand voor en drie maanden na opname. 
 • Met het formulier 'Tegemoetkoming ambulante kosten Covid-19' kun je vragen om de pre/post-periode uit te breiden indien:
  • een opname of prestaties na een opname werden uitgesteld door de coronacrisis;
  • vooronderzoeken worden hernomen of buiten de termijn van één maand voor de opname vallen wegens een uitgestelde opname. 
  De zorgverlener of het ziekenhuis moet met een attest bevestigen dat de behandelingen werden uitgesteld of hernomen. Voeg het formulier en het attest toe bij de aangifte.
 • Je moet pas aangifte doen zodra je je ziekenhuisfactuur hebt ontvangen. Je kunt je aangifteformulier samen met je ziekenhuisfactuur via de CM-brievenbus aan ons bezorgen. De CM-kantoren zijn tijdelijk gesloten, maar CM blijft telefonisch, via e-mail en via de website bereikbaar. 
 • Wie recent is aangesloten dient de wachttijd van drie maanden te doorlopen om een tegemoetkoming te kunnen krijgen.

Lees meer over het CM-Hospitaalplan

CM-MediKo Plan

Het CM-MediKo Plan dekt het hele jaar door 75% van het wettelijk remgeld voor prestaties door artsen, specialisten, labo’s, ... waarvoor de verplichte ziekteverzekering tegemoetkomt. 
Lees meer over het CM-MediKo Plan

CM-Hospitaalfix en CM-Hospitaalfix Extra

Deze verzekeringen geven je een vergoeding per opnamedag waarvoor een verpleegdag wordt aangerekend.
Lees meer over CM-Hospitaalfix en CM-Hospitaalfix Extra

Vragen?

Niet gevonden wat je zocht? Contacteer CM telefonisch op het nummer 078 151 151 of via verzekeringen@cm.be