Wacht niet tot morgen

om te praten over de dag die komt

En wat vind jij belangrijk?


Udo geniet ervan om te koken voor zijn kinderen. En jij? Waar geniet jij écht van? En weet je omgeving dat ook? Zelfs eenvoudige weetjes kunnen op een dag belangrijk zijn.

Iedereen kan plots ziek worden of ernstig gewond raken. Wacht niet tot morgen om te praten met je omgeving over wat jij écht belangrijk vindt: van de kleine zaken tot je mening over medische zorg. Zo kan je omgeving de juiste beslissing nemen wanneer jij dit zelf niet meer kunt.

Theatervoorstelling ‘De dag die komt’


Actrice Elise Bundervoet brengt een theatermonoloog vanuit haar eigen ervaringen op een palliatieve afdeling in het ziekenhuis. Een verhaal over loslaten, afscheid nemen, iemand die er nu nog is maar straks niet meer, passionele liefde en verlangen en bovenal een verhaal over het onuitgesprokene.

Levenswensen


Het gesprek starten over wat je wil op het einde van je leven is niet gemakkelijk. CM ontwikkelde samen met VUB het kaartspel ‘Levenswensen’. Met deze kaarten over het leven en over sterven kun je nadenken over de keuzes die jij zou maken en daarover praten met je omgeving.

CM organiseert - dit najaar voorlopig alleen in Limburg - workshops om je op weg te helpen met ‘Levenswensen’ of je kunt er zelf mee aan de slag. 

Vroegtijdige zorgplanning, wat kun je doen?


Nadenken en praten over je voorkeuren voor je toekomstige zorg biedt je naasten en de zorgleners een houvast en gemoedsrust. Maar hoe doe je dat? CM organiseert samen met Palliatieve Zorg Vlaanderen gratis infosessies over hoe je het gesprek kunt aangaan en legt eenvoudig uit welke formulieren en documenten je kunt gebruiken. Ook op onze website vind je heel wat informatie over vroegtijdige zorgplanning.

Nog vragen


Heb je nog vragen over zorgplanning en levenseinde?

Zorglijn