HomeZiekteE-patiëntendossiers

Vitalink

Vitalink is een digitaal platform van de Vlaamse overheid. 

Zorgverleners delen er belangrijke informatie over hun patiënten. Dit bevordert de samenwerking en garandeert de beste medische begeleiding. Want via Vitalink beschikt elke zorgverlener over correcte en volledige informatie

Bovendien kan ook jij in Vitalink gegevens bekijken via de MyHealthViewer.

Welke informatie?

Vitalink bevat:

Geleidelijk zullen er ook andere toepassingen uitgerold worden. Een actuele stand vind je op de site van Vitalink.

Voor wie?

Jij en de huisarts die je globaal medisch dossier beheert, hebben automatisch toegang tot je gezondheidsdossier. Maar alle andere zorg- en hulpverleners moeten jouw toestemming hebben om de gegevens in te kijken. 

Op de site van Vitalink lees je wie toegang heeft tot welke gegevens.

Wat te doen?

  • Geef je toestemming voor de beveiligde uitwisseling van je gezondheidsgegevens (enkel bij een eerste gebruik). Lees meer
  • Surf naar MyHealthViewer

Privacy

Vitalink deelt alleen de gegevens die nodig zijn voor je behandeling. De informatie kan enkel worden bekeken door jou, je huisarts en de zorg- en hulpverleners die toegang hebben tot je gegevens. Zelfs de technici die het platform onderhouden, kunnen je gegevens niet inkijken. Bovendien registreert het platform wie je gegevens raadpleegde, zodat eventueel misbruik kan worden opgespoord.

Tip

Vraag aan je arts om een Sumehr op te laden in Vitalink. Zo is je actuele gezondheidssituatie ook in een spoedsituatie gekend.

Meer informatie

Meer informatie vind je op www.vitalink.be.

Elke werkdag van 9 tot 19 uur kun je ook informatie opvragen via:

Ga ook naar