HomeSluit nu aan bij CM

Bijdragen en premies

CM-bijdrage

Bij CM krijg je een uitgebreid en eigentijds pakket diensten en voordelen. Je kunt er een beroep op doen indien je in orde bent met de betaling van de CM-bijdrage

In 2022 bedraagt deze bijdrage voor gerechtigden 8,33 euro per maand (99,96 euro per jaar). Kinderen en personen ten laste betalen geen bijdrage. 

Betaling CM-bijdrage voor 2022

Betaal je de CM-bijdrage per overschrijving? Dan heb je ondertussen je betalingsuitnodiging gekregen voor 2022. 

Betaal je de CM-bijdrage per domiciliëring? De bijdrage zal afgehouden worden door het nummer BE79 7805 8592 0833. Voor sommige CM-leden is dat een ander nummer dan de afgelopen jaren. Toch hoef je niets te doen; de huidige betalingsopdracht loopt gewoon verder.

Premies CM-verzekeringen

Mits een extra bijdrage, kan je intekenen op een bijkomende CM-verzekering.

 • CM-MediKo Plan
  Met het CM-MediKo Plan kun je rekenen op extra tegemoetkomingen en ben je beschermd tegen hoge medische kosten buiten het ziekenhuis. De premie wordt bepaald op basis van je leeftijd.
 • CM-Hospitaalplan
  Als CM-lid kun je aansluiten bij het CM-Hospitaalplan, de kostendekkende hospitalisatieverzekering van CM. Het waarborgt een aanzienlijke terugbetaling van je hospitalisatiekosten tegen een gezinsvriendelijke premie.
 • CM-Hospitaalfix en CM-Hospitaalfix Extra
  Als CM-lid kun je ook intekenen voor CM-Hospitaalfix en Fix Extra. Beide garanderen een tegemoetkoming per hospitalisatiedag. De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Andere bijdragen en premies

 • Financiële verantwoordelijkheid 
  Indien het budget voor gezondheidszorg wordt overschreden, moeten ziekenfondsen het tekort helpen aanzuiveren door hun leden een bijdrage voor de financiële verantwoordelijkheid te vragen. In 2021 moeten CM-leden, voor het vijftiende jaar op rij, deze bijdrage niet te betalen. 
 • Verplichte ziekteverzekering 
  Sommige mensen moeten een wettelijke bijdrage betalen om in orde te blijven met de ziekteverzekering. Deze bijdrage varieert naargelang de situatie.
 • CM-Zorgkas  
  CM-Zorgkas brengt de Vlaamse sociale bescherming in de praktijk. Om het systeem te financieren, moeten alle inwoners van Vlaanderen ouder dan 25 jaar een jaarlijkse zorgpremie betalen.

Veelgestelde vragen

Ga ook naar


Download


CM-diensten en –voordelen