HomeSluit nu aan bij CM

Bijdragen en premies

CM-bijdrage

Bij CM krijg je een uitgebreid en eigentijds pakket diensten en voordelen. Je kunt er een beroep op doen indien je in orde bent met de betaling van de CM-bijdrage. Ook dit jaar zijn er vernieuwingen in het pakket.

In 2023 bedraagt deze bijdrage voor gerechtigden 9,43 euro per maand. Kinderen en personen ten laste betalen geen bijdrage. 

Betaal je per domiciliëring? Dan wordt het bedrag van je rekening afgehouden door BE79 7805 8592 0833. Betaal je per overschrijving? Dan krijg je een betalingsuitnodiging om te storten op BE79 7805 8592 0833.

Premies CM-verzekeringen

Mits een extra bijdrage, kan je intekenen op een bijkomende CM-verzekering.

 • CM-MediKo Plan
  Met het CM-MediKo Plan kun je rekenen op extra tegemoetkomingen en ben je beschermd tegen hoge medische kosten buiten het ziekenhuis. De premie wordt bepaald op basis van je leeftijd.
 • CM-Hospitaalplan
  Als CM-lid kun je aansluiten bij het CM-Hospitaalplan, de kostendekkende hospitalisatieverzekering van CM. Het waarborgt een aanzienlijke terugbetaling van je hospitalisatiekosten tegen een gezinsvriendelijke premie.
 • CM-Hospitaalfix en CM-Hospitaalfix Extra
  Als CM-lid kun je ook intekenen voor CM-Hospitaalfix en Fix Extra. Beide garanderen een tegemoetkoming per hospitalisatiedag. De premie is afhankelijk van je leeftijd.

Andere bijdragen en premies

 • Financiële verantwoordelijkheid 
  Indien het budget voor gezondheidszorg wordt overschreden, moeten ziekenfondsen het tekort helpen aanzuiveren door hun leden een bijdrage voor de financiële verantwoordelijkheid te vragen. In 2023 hoeven CM-leden deze bijdrage niet te betalen. 
 • Verplichte ziekteverzekering 
  Sommige mensen moeten een wettelijke bijdrage betalen om in orde te blijven met de ziekteverzekering. Deze bijdrage varieert naargelang de situatie.
 • CM-Zorgkas  
  CM-Zorgkas brengt de Vlaamse sociale bescherming in de praktijk. Om het systeem te financieren, moeten alle inwoners van Vlaanderen ouder dan 25 jaar een jaarlijkse zorgpremie betalen.

Veelgestelde vragen

Ga ook naar


Download


CM-diensten en –voordelen