Griepvaccin

Bepaalde mensen krijgen een korting op het griepvaccin. Een kleine prik kan immers heel wat narigheid voorkomen.

De Vlaamse overheid stelt griepvaccins gratis ter beschikking voor personen die in een gesubsidieerde zorginstelling verblijven: woonzorgcentra, psychiatrische instellingen voor lang verblijf en instellingen voor personen met een beperking. 

Als risicopersoon (zie voorwaarden) krijg je korting op de kostprijs van het griepvaccin. Je betaalt dan 4,08 euro of 2,45 euro als je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming. Die korting wordt meteen verrekend bij de aankoop, je hoeft dus achteraf het BVAC-attest van de apotheker niet aan CM te bezorgen.

Zonder korting van de ziekteverzekering betaal je voor een griepvaccin ongeveer 16 euro

Je hebt geen voorschrift nodig

Een doktersvoorschrift is niet meer nodig. De apotheker kan zelf een voorschrift opstellen en kan, indien van toepassing, ook de korting onmiddellijk verrekenen. 

Het voorschrift kan een merknaam vermelden, maar ook de stofnaam ‘influenzavaccin’. 

Vergeet je ID niet

Neem zeker je elektronische identiteitskaart of isi+-kaart mee naar de apotheker om de korting onmiddellijk te verrekenen. 

Doelgroep niet duidelijk?

Als de apotheker niet kan vaststellen dat je tot een doelgroep behoort die recht heeft op een korting, word je doorverwezen naar je huisarts. Deze kan dan een voorschrift opstellen met vermelding ‘derdebetalersregeling van toepassing’.