HomeWat te doen bij?Ziekte of ongeval

Hoe verkrijg je de terugbetaling van je ziektekosten?

Na een raadpleging bij of behandeling door een dokter, tandarts, kinesist of andere zorgverlener ontvang je een 'Getuigschrift voor verstrekte hulp'. Dit getuigschrift bewijst dat je de zorgverlener hebt betaald en geeft recht op de terugbetaling door het ziekenfonds.

Om de tegemoetkoming te ontvangen:

  • bevestig je een gele klever op elk getuigschrift;
  • deponeer het getuigschrift in een CM-brievenbus (een omslag is niet nodig).

Huisartsen kunnen het getuigschrift ook rechtstreeks elektronisch doorsturen naar je ziekenfonds. Dit digitale getuigschrift is het eAttest. In dit geval moet je zelf geen getuigschrift meer aan je ziekenfonds bezorgen.    

Terugbetaling

De terugbetaling wordt zo snel mogelijk op jouw rekening overgeschreven. Ook de terugbetalingen voor je personen ten laste gebeuren op jouw rekening, tenzij er voor hen een eigen rekeningnummer geregistreerd werd. 

Heb je meerdere doktersbriefjes of getuigschriften (kine, tandzorg, ...) tegelijk ingediend, is het mogelijk dat de terugbetaling ervan niet op dezelfde dag gebeurt. 

Tot juni 2020 kon je bij de indiening van een papieren getuigschrift vragen om de terugbetaling eenmalig of tijdelijk op een andere rekening uit te voeren. Nu is dit niet meer mogelijk en gebeurt de terugbetaling steeds op jouw rekening. Wil je voor jezelf, of een of meerdere personen ten laste een ander rekeningnummer registreren? Neem dan contact op met je regionaal ziekenfonds.

Goed om te weten

Wens je een overzicht van jouw terugbetalingen door CM? Dit kan eenvoudig via de rubriek 'Mijn terugbetalingen' of via de Mijn CM-app.

Ga ook naar