HomeVoordelen

Handicap

Naast een gamma aan diensten en voordelen in het kader van thuiszorg, hebben diverse instanties ook tegemoetkomingen voor personen met een handicap.

Communicatie

Personen met een handicap kunnen rekenen op diverse sociale tarieven voor communicatie. Zo zijn er kortingen voor kabel-, internet- en telefoonabonnementen.

Lees meer

Hulpmiddelen

Dankzij de Vlaamse sociale bescherming zijn mobiliteitshulpmiddelen betaalbaar voor mensen met een blijvende of langdurige beperking. Ook het VAPH geeft diverse tegemoetkomingen.

Lees meer

Inkomen

Personen met een handicap hebben bijkomende kosten. Enkele maatregelen helpen hen om deze extra kosten en het verlies aan inkomen te compenseren.

Lees meer

Mobiliteit

Personen met een handicap komen onder andere in aanmerking voor korting op het openbaar vervoer en btw-vermindering bij de aankoop van een wagen.

Lees meer

Persoonsvolgende financiering

Via de persoonsvolgende financiering (PVF) krijgen mensen met een handicap een budget van de Vlaamse overheid waarmee ze zelf hun zorg kunnen organiseren.

Lees meer

Vrije tijd

Personen met een handicap genieten met een Europese handicapkaart voordelen voor sport-, cultuur- en vrijetijdsactiviteiten.

Lees meer

Wonen

Om wonen betaalbaar te houden, zijn onder meer tegemoetkomingen mogelijk in de huurkosten en bestaan er verschillende sociale tarieven zoals voor elektriciteit en gas.

Lees meer