HomeVoordelenZiekte en behandelingTarieven en terugbetalingen

Kinesisten: tarieven 2021

De overzichten geven de honoraria en terugbetalingstarieven weer van veel voorkomende prestaties. Informatie over andere prestaties krijg je op eenvoudig verzoek of kun je opvragen bij de plaatselijke CM-consulent.

Betalingen met referentie ‘regularisatie geneeskundige zorg’

Ontving je in de week van 20 september een betaling van CM met referentie ‘regularisatie geneeskundige zorg’ en weet je niet meteen waarover dit gaat? 

Dan betreft het vermoedelijk een bijbetaling voor prestaties kinesitherapie. De Raad van State besliste met terugwerkende kracht dat er in 2017 geen verschil in terugbetalingstarief mag gehanteerd worden voor behandelingen bij geconventioneerde en niet-geconventioneerde kinesisten. Voor de betrokken leden zorgt CM daarom voor een automatische bijbetaling van dit verschil in terugbetalingstarief voor behandelingen kinesitherapie binnen deze periode. Het betreft dan ook een eenmalige bijbetaling voor uitsluitend deze periode. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Voor behandelingen voor of na bovenvermelde periode gelden er wel verschillende terugbetalingstarieven tussen geconventioneerde en niet-geconventioneerde kinesisten, en kan het terugbetalingsbedrag verschillen.

Volgde je tijdens de periode van 01-05-2017 tot 31-12-2017 een behandeling kinesitherapie en kreeg je nu geen bijbetaling? Dan gebeurde de terugbetaling destijds al aan het juiste terugbetalingstarief.

Wat betekent geconventioneerd zijn?

  • De honoraria en terugbetalingstarieven gelden voor kinesisten die de overeenkomst met de ziekenfondsen hebben aanvaard
  • Sommige personen met een laag inkomen hebben recht op de verhoogde tegemoetkoming en krijgen meer terugbetaald.

Een overzicht van de terugbetalingen door het ziekenfonds vind je in de rubriek 'Mijn terugbetalingen' en in de Mijn CM-app.

Ga ook naar