Lotgenotencontact

Samenkomen met lotgenoten kan een enorme steun zijn.

Dankzij lotgenotencontact vind je bij elkaar een klankbord en oplossingen voor praktische problemen. Weet jij bij wie je terechtkunt?

Lotgenotenverenigingen

Bij Trefpunt Zelfhulp vind je meer informatie over alle verenigingen die lotgenotencontact aanbieden in Vlaanderen. Je kunt deze organisatie telefonisch bereiken op 016 23 65 07.

Mantelzorgverenigingen

Een mantelzorger? Dat is iemand die de zorg opneemt voor een persoon die dit niet meer zelf kan

Erkende verenigingen

De zes erkende verenigingen van mantelzorgers organiseren ontspanningsactiviteiten, ontmoetingsmomenten en informatieve samenkomsten. Ze vestigen ook aandacht op de noden en belangen van mantelzorgers. 

Vlaams Expertisepunt Mantelzorg

Op www.mantelzorgers.be vinden mantelzorgers informatie, publicaties, tools en tips over mantelzorg. Verschillende thema’s, zoals premies en terugbetalingen of de combinatie tussen mantelzorg en werk, komen er aan bod. 

Mantelzorgtelefoon

Als mantelzorger kun je elke weekdag van 14 tot 18 uur bellen naar 078 15 50 20

De Mantelzorgtelefoon is een initiatief van Samana. Ze biedt een luisterend oor voor grote en kleine problemen die je als mantelzorger hebt.

Zelfhulpgroepen

Zelfhulpgroepen zijn opgericht door en voor vrijwilligers vanuit een gemeenschappelijke ervaring of ziektebeeld. Ze bieden (psychologische) ondersteuning aan lotgenoten.

Vzw Trefpunt Zelfhulp is het informatie- en ondersteuningscentrum voor en over zelfhulp en zelfhulpgroepen in Vlaanderen. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de vzw: