Pas op voor phishing. CM stuurt je nooit een e-mail met de vraag om je persoonlijke gegevens aan te passen. Hoe herken je een valse e-mail?

Wat te doen voor je op reis vertrekt?

Met de CM-reisbijstand trek je zorgeloos naar je buitenlandse vakantiebestemming.

De CM-reisbijstand verleent je de nodige begeleiding en komt tussen in de kosten voor dringende medische zorg. Breng vooraf wel enkele zaken in orde.

Dekt CM-reisbijstand je bestemming?

Kijk vooraf na of je vakantiebestemming gedekt is door de CM-reisbijstand. Check ook of er geen negatief reisadvies is van de FOD Buitenlandse Zaken.

Bewaar het nummer van Mutas

Het telefoonnummer van de alarmcentrale Mutas is + 32 2 272 09 00. Sla het nummer op in je gsm.

Regel je Europese ziekteverzekeringskaart

Neem voor jezelf en je reisgenoten een Europese ziekteverzekeringskaart mee. Download de Mijn CM-app en je hebt je digitale EZVK altijd bij de hand. Je kan de kaart ook aanvragen via onze bestelmodule

Check je documenten

 • Alle EU-landen (behalve Spanje), Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Noord-Macedonië 
  De Europese ziekteverzekeringskaart is persoonsgebonden en bewijst dat je in orde bent met de ziekteverzekering in België.
   
 • Australië en Spanje
  Neem voor jezelf en je reisgenoten een Europese ziekteverzekeringskaart mee. Een fysiek kaartje raden we enkel aan voor een verblijf langer dan drie maanden en voor reizen naar Australië. Op de EZVK staat ook het telefoonnummer van de alarmcentrale Mutas.
   
 • Albanië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije
  Neem voor jezelf en voor je reisgenoten een gele klever mee. Daarnaast is ook een specifiek document vereist. Dat vraag je aan via onze bestelmodule.
   
 • Algerije en Marokko
  Neem altijd voor jezelf en je reisgenoten een gele klever mee. Je hebt ook een specifiek document nodig, tenzij je zelfstandige bent. Je kunt het aanvragen via onze bestelmodule
   
 • Cuba, Ecuador, Iran, Rusland en Wit-Rusland
  Om je visum aan te vragen heb je een bewijs nodig dat je verzekerd bent tegen medische kosten. Voor kinderen en jongeren met kinderbijslag vraag je dat aan bij CM. Anderen kunnen dat bewijs verkrijgen bij hun verzekeraar.

Veelgestelde vragen

Zijn er specifieke regels voor bepaalde bestemmingen? Heb je andere vragen over de CM-reisbijstand?