HomeWat te doen bij?GrensarbeidWonen in BelgiëWerken in Nederland

Collectiviteit CM-CZ

Woon je als grensarbeider in België en werk je in Nederland? Dan moet je aangesloten zijn bij zowel de Nederlandse als de Belgische ziekteverzekering. Zo heb je recht op een vergoeding bij medische verzorging.

Als je kiest voor een aansluiting bij CZ en CM geniet je van een interessante korting op je CZ-zorgverzekeringspremie. Het enige wat je daarvoor moet doen, is aansluiten bij de Grensarbeiderscollectiviteit CM-CZ.

Wat is een collectiviteit?

In Nederland is het mogelijk om als groep of collectiviteit bij een zorgverzekering aan te sluiten. Die formule heeft als voordeel dat de verzekeraar een korting op de zorgverzekeringspremie toekent. Aan de verzekering en tegemoetkomingen verandert er niets. 

Korting

CM biedt jou en alle actieve grensarbeiders in Nederland graag de voordelen van een collectieve aansluiting aan. Daarom heeft CM samen met CZ de ‘Grensarbeiderscollectiviteit CM-CZ’ opgericht. Als je bij CZ aansluit via die collectiviteit, krijg je korting op je maandelijkse CZ-premie.

Je premie betaal je per maand, via een machtiging op je Nederlandse rekening aan CZ: gemakkelijk en voordelig. Als je in Nederland een aanvullende verzekering hebt, moet je ook die premie aan CZ betalen. Op die premie wordt geen korting toegekend.

Hoe aansluiten?

Neem contact op met CZ om je aansluiting te regelen.

Meer informatie

Ga ook naar