HomeVoordelenVakantie en vrije tijdReisbijstandLandenfiches

CM-reisbijstand: SPANJE

Wat meenemen?

Wat te doen bij medische kosten?

 • Kosten zonder ziekenhuisopname
  Betaal je ambulante kosten (bv. doktersbezoek, aankoop geneesmiddelen) ter plaatse. Bezorg je ziekenfonds na je thuiskomst: het aanvraagformulier om de tegemoetkoming te verkrijgen, samen met alle originele betaalbewijzen en voorschriften.
  Voor bedragen hoger dan 250 euro kun je de alarmcentrale Mutas contacteren, die de tegemoetkoming rechtstreeks aan de zorgverleners zal overmaken. 
 • Ziekenhuisopname
  Leg bij opname steeds je Europese ziekteverzekeringskaart voor.
  Neem binnen de 48 uur contact op met de alarmcentrale Mutas.

Tegemoetkoming

 • Dossiers lager dan 200 euro
  Is het totale bedrag van de medische uitgaven 200 euro of minder, is er enkel een tegemoetkoming vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ze bedraagt doorgaans 75 procent van de kosten.
 • Dossiers hoger dan 200 euro
  Vrijwel alle dringende medische kosten worden terugbetaald. Per dossier en per rechthebbende geldt een franchise van 60 euro (25 euro voor leden met verhoogde tegemoetkoming). In de terugbetaling zit steeds een extra CM-tegemoetkoming.

Goed om te weten

Omdat de overheid in Spanje de ziekenhuizen laattijdig betaalt, proberen vooral privé-ziekenhuizen hun geld rechtstreeks bij de (buitenlandse) patiënt te halen. Betaal er evenwel nooit de ziekenhuisfactuur. Wordt dit je toch gevraagd, neem dan meteen contact op met de alarmcentrale Mutas.

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen