HomeVoordelenVakantie en vrije tijdReisbijstand

Hoeveel krijg je terugbetaald?

Dossiers lager dan 200 euro

 • EU-landen, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Macedonië, Montenegro, Servië, Tunesië en Turkije
  Is het totale bedrag van de medische uitgaven 200 euro of minder, is er enkel een tegemoetkoming vanuit de verplichte ziekteverzekering. Ze bedraagt doorgaans 75 procent van de kosten.

  Voorbeeld
  Totaal medische kosten, gemaakt in Frankrijk: 180 euro.
  De terugbetaling bedraagt 135 euro (in Frankrijk is dit meestal 75 procent van de kosten).

 • Algerije en Marokko  
  Er is enkel een eventuele tegemoetkoming vanuit de verplichte ziekteverzekering.
  Voor zelfstandigen bestaat er binnen de ziekteverzekering evenwel geen overeenkomst met deze landen over de terugbetaling van ambulante zorg. Hierdoor is er voor hen geen tegemoetkoming voor medische uitgaven van 200 euro of minder. 
 • Australië
  Voor een eventuele tegemoetkoming, kun je je kosten voor ambulante zorg lager dan 200 euro ter plaatse indienen bij de bevoegde instantie.
  Ben je terug in België kun je deze kosten niet meer indienen en worden ze dus niet terugbetaald.
 • Andere landen
  Met andere landen bestaat er binnen de verplichte ziekteverzekering geen overeenkomst over de terugbetaling van ambulante zorg. Hierdoor is er geen tegemoetkoming voor medische uitgaven van 200 euro of minder.

Dossiers hoger dan 200 euro

Vrijwel alle dringende medische kosten worden terugbetaald indien je vakantiebestemming gedekt is door de CM-reisbijstand

Per dossier en per rechthebbende geldt een franchise van 60 euro (25 euro voor leden met verhoogde tegemoetkoming). In de terugbetaling zit steeds een extra CM-tegemoetkoming.

Voorbeeld
Totaal medische kosten, gemaakt in Frankrijk: 300 euro.
De terugbetaling bedraagt 240 euro voor leden zonder verhoogde tegemoetkoming.

Ga ook naar


Download


CM-diensten en -voordelen